Astrologische Mindstyle – Ambitieuze aandacht

Artikel 11 januari 2018                                                                    
Vanochtend klokslag 06:09 uur Nederlandse tijd is de bewegelijke en altijd in gesprek zijnde planeet Mercurius op statige wijze het teken Steenbok in gestapt.

Dit betekent een verandering in de atmosfeer op het gebied van je denken en handelen hiernaar. Je zult merken dat je serieuzer wordt en uitkijkt naar een opbouwende fase in je leven met concrete doelen. Dit zeker op het gebied van je rol in de maatschappij.
In de natuur klautert de Steenbok, steil de berghellingen op en kan zo de hoogste toppen van de bergen bereiken. Hij is in staat om zelfs op plaatsen te komen, waar geen ander kan komen. Net zoals de Boogschutter streeft de Steenbok ook hoge doelen na!

Laat je niet afschrikken door kil en conservatief gedrag van anderen. Dit hangt namelijk ook in de lucht. Somberheid en zwaarte vormen een verleiding bij emotionele leegte, onzekerheid en angst.


Beweeg mee in deze ambitieuze sfeer en laat je gedachten gaan over dát wat je wilt bereiken en waar je hartenwensen naar uit gaan! De vormkrachten zijn geweldig ondersteunend. Omdat Mercurius deze dagen ook het gezag van Saturnus gaat tegenkomen belandt je in een fantastische opbouwende fase!

Met Liefde, Sandra 

 

 


Inspiratie van de dag via het Magische Astrologische Symbolon Tarot. Up whe go in 2018!


artikel 10 januari 2018                                                               


Fortuna                                                                                                                                                            

Er komt vandaag een situatie op je pad waarin grote geestelijke arbeid van je verlangd wordt. Er wordt van je gevraagd terug te keren naar de bron van wijsheid en kennis in jezelf. Durf hier vandaag daadwerkelijk ook blind op te vertrouwen! Al je antwoorden liggen binnen handbereik, namelijk in jezelf. 

© Astrologe Sandra Jansen van Galen

Kies je eigen gratis Symbolon dagkaart via de button SymbolonJaarprognose 2018                                


The Art of Living                  
                                                                                                     
Met een aantal belangrijke planetaire verschuivingen, start het jaar 2018 met een bijzondere, nieuwe cyclus. Tijdens de afgelopen winterzonnewende op 21 december, waarin de levenskracht en identiteitskleuring van de Zonnekracht de strenge en rechtvaardige Steenbok is ingegaan, maakte ook de planeet Saturnus dezelfde beweging via het conjunct. Met z’n allen zijn wij belandt in een geheel nieuwe periode waarin iedereen op alle lagen en niveaus wordt aangeroepen tot herziening, nieuwe structuuropbouw en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.
Met anderen woorden; je wordt hard aan het werk gezet om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. De planeet Saturnus is ‘de heerser’ van Steenbok en staat tot het jaar 2020 ijzersterk!

Het is een hele nieuwe energie die vrijkomt en deze is vooral gericht op actie, waarin gestadige opbouw alles biedt om spijkers met koppen te slaan. Dit, zowel op privé- als zakelijk en economisch gebied. Politiek gezien zullen nieuwe wetgeving en regels, onze democratie aardig bezighouden. De teugels worden strak aangetrokken. Dat alles wat Saturnus in het gesternte Boogschutter ons de afgelopen 2,5 jaar geleerd heeft en in beweging heeft gebracht, zoals te leren vertrouwen op een eigen visie, de vluchtelingenstroom welke op gang gekomen is en bouwplannen op prive- en/of zakelijk gebied die toekomstgericht waren, krijgen nu alle gelegenheid tot een pragmatische, ambitieuze en doelgerichte aanpak. Tenminste, als je van hard werken houdt.

Kortom, er wordt ons een persoonlijkheidsontwikkeling geboden met ‘the Golden Rule’; streef voor jezelf naar het allerbeste en wat binnen jouw handbereik ligt. Samenwerken met innerlijke afstemming, hierop gefocust blijven en hierna leren handelen, biedt klaterend goud. Saturnus is niet voor niets de Alchemist.

Tot en met de maand april vormen de planeten Jupiter in Schorpioen en Pluto in Steenbok een alleraardigst koppel om de onderste steen boven te halen en ons op te tillen om naar de toppen te kunnen reiken. De zogenaamde ‘detoxbehandeling’ van Jupiter in Schorpioen kan soms confronterend zijn echter, heeft de in diepere zin genezende kracht van de grote weldoener Jupiter het beste met je voor. Laat de moed dus niet zakken!

Jupiter beweegt vanaf 9 maart 2018 tot en met 10 juli 2018 retrograde (tegengesteld) in Scorpio, hierdoor bieden de sluiers van ons Universum de mogelijkheid om op praktische wijze vooral ook ‘achter de schermen aan het werk’ te zijn en daarbij de meest waardevolle en bijzondere ontdekkingen te doen op het esoterische vlak. Als in april de krachtpatser Mars even samensmelt met Saturnus, ontstaat er een extra boost van vormgeving en beheersing op dat waar de concentratie ligt. Focus op het grote innerlijk weten en totale, hernieuwde afstemming hierop, werken optima forma.  

Tijdens de maanden juni tot en met augustus, waarin voor de meesten onder ons de tijd van ontspanning aanbreekt, vormen Neptunus in Vissen en Jupiter in Schorpioen een driehoeksrelatie en midzomersprookje. Een spectaculaire groei en verlangen waarin in een wereld van harmonie, schoonheid en creativiteit samenkomen, ontstaat.  Mits, de realiteit van Steenbok en Saturnus niet over het hoofd worden gezien. Ook de mystieke en geheimzinnige kanten van het leven, welke ons al eeuwenlang bezighouden, krijgen hernieuwde ruimte en inzichten. Het samenkomen van religies en de ontdekking dat welk ‘jasje’ er ook om heen zit, de Bron uit dezelfde eenheid van Liefde bestaat. Dat wij ooit alle religies zijn geweest en dat dit in ons DNA geworteld is, biedt ieder levend wezen op onze Moeder Aarde een groter bewustzijnsvorm.

Vanaf 15 mei 2018 krijgen wij tot 6 november 2018 krijgen wij alvast een voorproefje van alweer een nieuwe ontwikkeling. De eigenzinnige en revolutionaire planeet Uranus beweegt het vriendelijke en vredelievende gesternte Stier in. Op zich voelt Uranus zich niet zo op zijn gemak in Stier echter, is Uranus eigenwijs genoeg om toch op zijn eigen wijze de voorbereidingen treffen om de wereld te voorzien van een geheel nieuwe en verfrissende kijk.
Materialisme, hebzucht en grenzen zorgvuldig afbakenen komen lijnrecht tegenover gelijkwaardigheid, democratie en vredelievendheid te staan. Geldelijke belangen alsmede de omgang met ons milieu, de dierenwereld, de fok- en voedingsindustrie krijgen 7 jaar lang de tijd om herzien te worden. In het jaar 2019 komt deze revolutie helemaal op gang echter, komt Stier langzaam op gang en hebben de Universele kosmische wetten het plan blijkbaar opgepakt dat eerst Saturnus in Steenbok goed moet inslijten. Toch krijgen wij met z’n allen in 2018 al een aardige voorproefje.

Op 17 april beweegt de genezende kracht van de centaur Cheiron vanuit Vissen naar het gesternte Ram en verblijft hier tot 29 september 2018, om vervolgens weer terug te keren naar Vissen. De resonantie van ‘mogen bestaan’ komt vrij. Cheiron neemt de beslissing om dat wat in onze kindertijd aan spontaniteit en impulsieve ideeën geen recht van bestaan meer had, bloot te leggen.
De collectieve rechten van de mens komen onder het element vuur te liggen.

Als de visie van Boogschutter en zijn eigen Jupiter op 8 november 2018 samen een enorme boost gaan krijgen, breekt de periode aan om de pijlen op de boog te zetten en deze vervolgens af te schieten richting een groeizame, veelbelovende en revolutionaire tijd.

Namens mijzelf en iedereen die voor mij het mensenwerk mogelijk maakt, wens ik jullie een fantastisch, groeizaam en magisch 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heilig KerstLicht                   Artikel 16 december 2017
Langzamerhand ben je aangekomen in de donkerste periode van het jaar. Dit moment zal donderdag 21 december exact zijn. De Zon heeft dan het punt van de Steenbok- Kreeftskeerkring bereikt. Dag en nacht zijn vervolgens 14 dagen even lang.


Als een natuurlijk ritueel, keert dit fenomeen ieder jaar op hetzelfde moment weer terug en verblijft de leven scheppende kracht van de Zon in de esoterische wijsheid van het gesternte Steenbok.
Hiermee wordt appél gedaan op de hogere macht in jezelf. Steenbok vertegenwoordigd namelijk in diepere zin de ‘Hogere Christusenergie’, ‘de Bron’ en waar ook jij een deel van bent.

En ieder jaar gaan de ‘Lichtjes’ in de boom en voor het raam. Ieder jaar branden de kaarsen in overvloed, drinken wij rode wijn en delen het kerstbrood met heerlijke lekkernijen en voegen wij ons tezamen als één groot wit Kristallen Licht.

Met de communicatieve planeet Mercurius in het gesternte Boogschutter,  net een dag voor de Heilige Kerstavond weer in zijn loopbaan vooruitgaand, is dat wat wellicht nog onbewust was, nu misschien wel een aardig nadenkertje tijdens het delen van het traditionele Kerstverhaal. Spontane en bevlogen gesprekken met een vleugje filosofie, kenmerken de Kerstdagen.

Tijdens Eerste Kerstdag voegt de liefdevolle planeet Venus zich in de vroege dageraad, ook bij het tweetal in het gesternte Steenbok. Je liefdesleven krijgt een serieuze gloed en in verbinding met familie en vrienden is er een hulpvaardige, betrouwbare en betrokken affiniteit.
De lieftallige Venus staat exact op de graden af, als een samengesmolten energie samen met Saturnus en toont prachtige voorwaarden voor de ‘Heilige Graal’ in jouw. Kortom, een moment van meditatie is zo gek nog niet en bovendien is het een prachtige dag om samen met je geliefden te zijn.

Twee Kerstdag vervolgt deze tendens zich op dezelfde voet en roept de Maan je op om vooral je impulsieve verlangens te volgen. Maan bereikt namelijk haar eerste kwartier in de spontane en speelse Ram. Een uitstekende dag om naast eventuele traditionele of beladen bezoeken, ook je eigen plan te trekken en eventuele nieuwe projecten aandacht te geven.

Maan in Ram maakt met haar Kerstzilver intens contact met een kosmisch punt welke een diep Zielsverlangen in je aanraakt. Take a moment voor serene stilte en ervaar de prachtige, natuurlijke kracht in je. Geef gehoor aan je verlangen en deel de Liefde met je naasten.

Ik wens je een fantastische en liefdevolle Kerst!

Sandra

 

 

 

 

 

 

Astrologische Mindstyle - Kleurrijk!          

Artikel 22 november 2017 
De Zon heeft op bevlogen wijze vanochtend 04:05 uur Nederlandse kloktijd het gesternte Boogschutter betreden en hierdoor wordt de hardnekkige intensiteit van Scorpio (Schorpioen) minder. Alhoewel, het vergrootglaseffect van de planeet Jupiter bezig blijft, taaiheid op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en noodzakelijke transformatie in beweging te houden. Dit is soms geen gemakkelijke taak.

Laat je verleiden door de vurige Boogschutter! Deze vrijheidslievende persoonlijkheid nodigt je namelijk op kleurrijke wijze uit om je vleugels uit te slaan en je blik naar de buitenwereld te richten! Open your mind en geef de filosoof in je alle ruimte. Boogschutter is het type dat uitdijt en verdergaat. Ben je beland op een dood spoor, maak je geen zorgen. De oogverblindende sterrenhemel nodigt je nu namelijk vier weken lang uit om op ontdekkingstocht te gaan. Je krijgt alle gelegenheid je pijlen op de boog te zetten, om vervolgens af te schieten richting een gloednieuwe toekomst. Breek uit en bevrijd jezelf van dogma’s en zwaarte vertelt deze eeuwige optimist je. Er zijn hogere doelen die bereikt kunnen worden!

Laat onderwerpen als religie, filosofie en optimistische levenslust niet aan je voorbijgaan. Trek de buitenlucht en natuur in en laat je omverblazen door de herfststormen. Verfrissende energie vervangt grauwheid. Heb je de behoefte om een reisje te boeken, laat je vooral niet tegenhouden.

De prachtige blauwgekleurde planeet Neptunus in verhoging via haar eigen teken Vissen, laat haar zogenaamde retrogradegang weer los (naar binnen gekeerd) en streelt je vol verlangen om je dromen waar te maken. Droom, denk groot en laat je door niets weerhouden je creatie waar te maken.

Met Liefde, Sandra 

 

 

 

Astrologische Mindstyle – Imagine            


Artikel 2 november
De kleine en bewegelijke Mercurius biedt altijd een uiterst belangrijke bijdrage, op het gebied van communicatie en handel. Als Mythologische boodschapper is zijn onzijdigheid de kracht en heeft Mercurius het vermogen om iedere kleur en vorm aan te nemen.


Het zijn het gesternte Schorpioen en Vissen welke je samen met Mercurius en de centaur Cheiron verleiden, om even de drukke mentale Westerse maatschappij te ontvluchten om vooral op Soullevel de kleuren van je mooie Hart te volgen.  Vol verwachting klopt de inspiratie van je Hart om één te worden met jezelf!  

Imagine dat alles mogelijk is en dat je via de Regenboogbrug van Cheiron, de inspiratie van je Ziel kunt ervaren. Er wordt je communicatie vanuit de diepte gegeven! Momenten van stilte, meditatie of gewoonweg even niets en staren uit het raam, doen de mooiste inzichten vanuit jezelf ontstaan. Vermijdt schaduwgedachten of projectie en verlies de realiteit niet uit het oog.  

Met Liefde, Sandra 

Zon en Maan Update - Zon in Weegschaal Maan in Boogschutter


Het Symbolon                                                        

artikel 22 oktober 

Voor je liggen vandaag en morgen een geopende weg. Het is een pad waaraan je niet voorbij mag gaan! De levenskracht van de Zon, nog net in Weegschaal en de bezieling van de Maan in Boogschutter bieden je namelijk een prachtige en nieuwe ontwikkelingsfase op relationeel gebied. Dit geldt uiteraard voor de liefdesrelatie, maar stimuleerd op aangename wijze iedere relatievorm. 

De Zon en Maan bieden je een ontwikkelingsweg die, als je deze goed oppakt, vele nieuwe mogelijkheden voor je opent. 

Twijfel niet, maar luister naar de stem van je Hart!

Met Liefde, Sandra


Astrologische Mindstyle - Intens Vertrouwen   

 

Artikel 18 oktober 2017
Met het grootste gemak wordt je via een pijlsnel tempo meegenomen de diepte in. Er is geen ontkomen meer aan om gevoelens en emoties nog langer te negeren. De intense planetaire combinatie van de planeten Mercurius en Jupiter, in het gesternte Schorpioen, werkt namelijk vlekkeloos gedetailleerd. Met daarbij de strengheid van Saturnus in Boogschutter, door het zwarte lichtenkanaal, wordt de lat hoog gelegd op dit moment. 


Plotselinge emoties en verborgen gevoelens, kunnen vanuit het diepste van je Hart opdoemen en deze zijn behoorlijk confronterend. Negatieve gedachten en zelfs uitingen hiervan, kunnen behoorlijk wat roet in het eten gooien en versterken schaduwkanten. Schorpioen neemt je namelijk mee naar je eigen loopgraven en dit werkt uitstekend als er nog restverschijnselen zijn, die de zetel van je zelfvertrouwen in de weg staan. Kortom, er is een prachtige periode aangebroken voor een diepgaand en transformerend proces, om intens vertrouwen in jezelf verder op te bouwen.

Je doet er goed aan een slag om de arm te houden qua reacties, omdat je tenen langer zijn. Neem een professional in de arm om samen op speurtocht te gaan. Zelfreflectie werkt zeer verhelderend. Laat je prikkelen door de mystieke kanten van het leven. Met het grootste gemak komen diep bewaarde geheimen aan het daglicht. Ga op speurtocht!

Zet jezelf in het middelpunt en grijp deze prachtige mogelijkheid, om de Merlijn in jou te laten ontwaken.

Met Liefde, Sandra 

 

 

 

 

Astrologische Mindstyle – Verbinden met Full Moon 

 

Artikel 5 oktober 2017
Vanavond klokslag 20:41 uur Nederlandse tijd bereikt de weerspiegeling van de Maan haar Volle Maanstand in het gesternte Ram.


Er wordt je een klaroenschot gegeven om dát te realiseren waar je emotionele gemoederen naar uit gaan. Maan biedt je zelfvertrouwen en inspiratie om over je schouder even terug te blikken, de lessen die je geleerd hebt uit te filteren, om vervolgens van daaruit een ‘boost’ te volgen en vol vertrouwen vooruit te gaan. Neem met ‘pappen en nathouden’ geen genoegen en beweeg mee met het element Vuur. Volg wat jij wilt en zet dit samen met de planeet Mars in het gesternte Maagd, tot in de details neer.

De hemellichamen Venus en Mars, tevens in Maagd, vormen momenteel een samengesmolten koppel, waardoor liefde, erotiek en inzichten in de relatie heel makkelijk samenkomen. Zijn er uitdagingen op dit moment, deel deze vanuit een open hart. Iedere relatievorm pikt hier een heerlijk graantje van mee. Helderheid in verbinding met je prachtige Ziel, geeft je glans en inzichten. Take a moment voor een meditatie. De resonantie van de Zon, gekleurd door de lieftallige en diplomatieke Weegschaal, bemiddeld optie forma!

Geniet en heb fijne momenten.
Sandra

 

 

 

 

 

Astrologische Mindstyle - Take it Slow        


Artikel 24 september
Als je het gevoel hebt dat je productiviteit momenteel niet op gang komt, ben je keurig afgestemd op de aard van de natuur. De mystieke krachten van de planeet Neptunus, in hun verhoogde octaaf via het gesternte Vissen, zijn vandaag en morgen namelijk verbonden met de nauwkeurigheid en stiptheid van de ‘doenerige’ Mars in het teken Maagd. 


Deze tegenstrijdigheid wekt misschien enigszins verwarrend als je een volgeplande en ambitieuze agenda hebt. Blijkbaar is er via de oogverblindende Sterrenhemel het besluit genomen dat je rust nodig hebt. Je zult namelijk merken dat je weinig uit handen komt. Echter, werkt het zeer inspirerend als je jezelf hebt voorgenomen stilte en verdieping op te zoeken. 


Waardevolle inzichten doemen op uit de Nevelen van Avalon. Fantaseer, durf te dromen waarin alles mogelijk is en realiseer deze via de Aardse kracht van Maagd! Verbind je met creativiteit en bezigheden zoals Yoga, Tai Chi en energiewerk om je gemoederen tot rust te brengen. 

Het kwikzilver van de Maan, maakt morgenochtend om 06.01 uur voor 2 dagen de overstap naar de visionair Boogschutter. Als je tot nieuwe ontdekkingen bent gekomen, stel jezelf niet teleur en zet je pijlen op de Boog om jouw creatie af te schieten naar de Zonsopkomst van het Oosten.   


Met Liefde, Sandra

Astrologische Mindstyle - Tegenwind of KrachtArtikel 14 september 2017                                                  

Het middelpunt van ons zonnestelsel ‘de Zon’ in het naar perfectionisme strevende gesternte Maagd, staat vandaag en de aankomende dagen in contact met het grote verantwoordelijkheidsbesef van Saturnus in Boogschutter. Waar ligt je target en welke richting kies je, als het gaat om de keuze van de vrije wil? Heb je werkelijk in alles je verantwoordelijkheid genomen? Heb je misschien zaken laten liggen? Deze planetaire combinatie legt dit alles via de strengheid van Saturnus, confronterend bloot.


Misschien herken je ‘gemende gevoelens’ in tegenstrijd met het verlangen naar méér. Dit, zowel op het persoonlijke als zakelijke vlak.

Laat je keuze vallen via het alchemistische proces van Saturnus en neem jezelf serieus!  Vertrouw op je innerlijke wijsheid en bekijk je situatie en natuurlijk jezelf, vanuit de positieve kant. Van hieruit worden de bouwstenen zichtbaar om je mooiste creatie vorm te geven.

De stille kracht van de Maan heeft gisteren haar laatste kwartier bereikt en heeft voor 2,5 dag gekozen voor de gevoeligheid en zachtheid van Kreeft. Kwetsbaarheid hangt in de lucht en tegelijkertijd mag je afronden, wat nodig is.
Er breken heerlijke momenten aan van kaarslicht, de open haard en kachel en met een behagelijke zachte deken op de bank met je geliefden.

Neem je tijd, voel en durf kwetsbaar te zijn.

Met Liefde, Sandra 

 

 

 

Astrologische Mindstyle - Yes You Can

Artikel 3 september 2017                                                     

Gisterenavond klokslag 22:06 uur heeft het zilver van de Maan besloten om de onconventionele en vriendschappelijke Waterman in te stappen. Je zult dan ook merken dat je emotioneel verlangt naar je eigen ruimte en vrijheid, met daarbij een ongewone dipsaus om je grenzen eens flink te verleggen. De retrograde Mercurius, de planeet van communicatie staat exact samen met de dappere strijder Mars in het gesternte Leeuw. Beiden bieden je optimaforma de mogelijkheid om dát door te zetten, wat je steeds maar weer uitstelt en dus achterstand heeft opgelopen.

 
Laat dit krachtige Planetaire samenspel voor je werken en laat je leiden door de behoefte om jezelf centraal te stellen. Stel daarom hartenwensen niet langer uit en besluit je niet langer te laten leiden door twijfel of zelfs angst!

Interessante en vooral wetenschappelijk onderlegde filosofieën zoals de groei naar bewustzijn, astrologie en spiritualiteit worden op speelse wijze geactiveerd. Vooral het samenzijn met gelijkgestemden, bieden je hierin veel plezier, warmte en het smaakt naar meer!

Het leven is te kostbaar en mooi om je te laten verleiden door stoffigheid en sleur van alle dag. Kies voor jouw doorbraak!

Hartenwarmte Sandra

 

 

 

Astrologische Mindstyle - Voorbij je eigen Grenzen

Artikel 27 augustus 2017                                                   

De strenge en rechtvaardige opvoeder Saturnus houdt sinds ruim 2 jaar, je gemoederen aardig bezig om werkelijk te durven vertrouwen op je inzichten, kennis en wijsheid. Je zult ongetwijfeld herkennen dat dit met vallen op opstaan is gegaan. Onzekerheid, faalangst en tegenwind om vooruit te kunnen en de toekomst in te kijken zijn regelmatig voorbij gekomen. Saturnus is de heerser van het gesternte Steenbok en eist het allerbeste van je. Zijn ambitieuze krachten zijn via Saturnus verbonden met het gesternte Boogschutter en toont sinds vrijdagmiddag 12.10 uur, dat alles in gereedheid wordt gebracht om je pijlen op de boog te zetten. De retrogradestanden zijn wat Saturnus in Boogschutter betreft, voorbij.

Einde van dit jaar en om precies te zijn 20 december, wordt het startsein gegeven om fier en triomfantelijk je pijlen af te schieten richting een nieuwe toekomst en nieuw gestelde doelen. Dit met het gegeven dat je nooit, maar dan ook nooit meer twijfelt over jouw visie, kijk op zaken en uiteraard niet aan je innerlijke raadgever voorbij gaat.

Venus laat haarzelf hierbij nu tot en met 19 september, maar al te graag strelen door de charismatische Leeuw. Een prachtige combi om de leiding te nemen en creatief aan de slag te gaan om je nieuwe doelen vorm te geven. Geef speelsheid en spontaniteit alle ruimte.
Stel je vanuit vrouwelijke charme centraal en wees vooral gul voor jezelf! Venus helpt je nu om zichtbaar te worden en op het levenspodium te stappen.

Met Liefde, Sandra 

 

 

 

Zon en Maan Update – Zon in Maagd / Maan in Weegschaal


Artikel 24 augustus 2017                                  

Nadat gisteren de kracht en het licht van de Zon het gesternte Maagd heeft bereikt, heeft vannacht klokslag 03:04 uur de Maan besloten de sereniteit van Weegschaal in te stappen. Dit voor 2,5 dag.


Deze prachtige hemellichamen moedigen je nadrukkelijk aan om deze dagen jezelf alle aandacht te geven die je verdient! Je hebt lang genoeg voor anderen gezorgd. Schenk nu liefde aan jezelf en maak het jezelf goed naar de zin. Het innerlijke kwetsbare kind schuilt zich ongeacht je leeftijd in jouw en vraagt tevens om je koesterende aandacht. Hierbij gaat het onder deze planetaire invloeden om je fysieke verzorging en emotionele welzijn. Maak plannen om een gezonde leefwijze op te pakken en breng deze tot uitvoering!

Hartenwarmte Sandra

 

 

 

 

 

Astrologische Mindstyle                                           


Inzicht


Artikel 13 augustus 2017
Uiterst gevoelige krachten van het planetaire samenspel in de oogverblindende sterrenhemel, bieden je prachtige verdieping en de mogelijkheid tot zelfreflectie.
De communicatieve Mercurius in de keurige en gedetailleerde Maagd, heeft in zijn retrogradegang vriendschap gesloten met de gevoelslagen van de naar liefde hunkerende Venus, in het gesternte Kreeft. Hierdoor ben je wat meer op jezelf aangewezen en tegelijkertijd wordt je een prachtige resaerch geboden om een liefdevolle blik op je omgeving te werpen. 


Vergeet daarbij uiteraard jezelf niet en blik terug in de tijd. Wat heb je eventueel laten liggen? Zijn je verwachtingen niet te hoog geweest richting anderen en welke belangrijke momenten met je kinderen, gezin en geliefden zou je nu anders oppakken. Let wel, leg je verwachtingspatroon richting je partner lager. Ook hij of zij bevindt zich in een mindset.

De krachten van Pluto in de ambitieuze en serieuze Steenbok doen ook mee en bieden je in opbouw vanuit je eigen diepte en stilte, de opstap hoe je de dagelijkse en vaak turbulente verplichtingen straks na deze zomervakantieperiode anders op kunt pakken. Dit alles, zonder dat je de zomerrust, met al je goede voornemens voor straks weer verliest.

Vertrouw op je eigen inspiratie en inzichten en geef je zelfvertrouwen een boost! 

Met Liefde, Sandra 

 

 

 

Astrologische Mindstyle                                         

Golden Power en Vrije Tijd

Artikel, 20 juli 2017

 

De krachtige en charismatische Leeuw moedigt je vanuit het element vuur aan, om opnieuw in de spotlights te stappen en de leiding over jezelf en het leven op je te nemen! Zoete lieve broodjes worden niet meer gebakken en je zult merken dat voor slepende, emotionele kwesties een allergie ontstaat. 

De tijd is aangebroken om overzicht in je persoonlijke situaties te creëeren. Dit alles ook zeker, als over twee dagen ook de Zon en Maan er samen voor kiezen om de Golden Power van Leeuw in te stappen. De kracht van 3 is onderweg! 

De Universele krachten bieden je alles om op kleurrijke wijze je dromen met kinderlijk en bevlogen enthousiasme te volgen, je over te geven aan vrije tijd en speelsheid en je te baden in gouden zonnestralen. Laad je accu weer op en geniet van zomerse inspiratie om het leven te vieren! 


Herrijs, sta op ervaar de Power of the Hart. 


Met Liefde, Sandra
 

 

 

Astrologische Mindstyle                                  

 

Geef jezelf Ruimte                           

Artikel 2 juli 2017
De kleine en bewegelijke planeet Mercurius heeft een belangrijke functie voor de wereld en het universum. Mercurius begeleidt namelijk ons communicatiesysteem en hier staat de hele wereldbevolking, met daarbij uiteraard ook andere beschavingen buiten ons melkwegstelsel, bol van.

Het is de kleuring van het zachte en weemoedige gesternte Kreeft, waar ‘De Gevleugelde Boodschapper Mercurius’, al een tijdje in verblijft.

Hierdoor zijn emoties, snel aangesproken voelen, het gevoel onveilig te zijn, snel aan de orde van de dag. Mercurius staat vandaag exact, via een onderhuids spanningsaspect, op de strenge opvoeder Saturnus in Boogschutter en dit kan behoorlijk lastig zijn.
Beoordeeld worden, het idee hebben je idealen te verliezen, neerslachtigheid en innerlijke onstabiliteit kunnen je behoorlijk dwarsbomen. Het is maar goed dat de meesten onder ons inmiddels kunnen uitkijken naar een zomerstop en een fijne vakantie uitstap.

Omdat de planeet Mars tevens door Kreeft beweegt, wordt de pure vitaliteitsenergie van Mars ook zwaar ondermijnd. De ingaande beweging op Saturnus, van de normaliter kleine rode krachtpatser, maakt dit alles niet rooskleuriger en stelt de aankomende dagen hoge eisen aan je veerkracht. De snelheid is uit de lucht, waardoor praktische hand- en spandiensten, klussen en projecten onder druk komen te staan. Vertrouwen blijven houden en jezelf over geven aan de gemoederen schelen je een hoop energie. Er is op dit moment simpelweg, weinig vooruitgang! Dit is natuurlijk een lastig gegeven in onze Westerse Wereld waarin de neiging om alles ‘under control’ te houden aan de orde van de dag is. Geef frustratie en boosheid zo min mogelijk de ruimte. Het oude spreekwoord; Geen ijzer met handen breken, is zeer treffend!

Dit alles houdt ons tot halverwege juli behoorlijk bezig. Stel geen hoge eisen aan jezelf en anderen en leun wat meer achterover, met de kennis dat dit slechts een momentopname is.

Met Liefde, Sandra 

 

 

Astrologische Mindstyle                                             


ZomerZonneWende

 

Artikel 22 juni 2017

Vanochtend klokslag 06:25 uur heeft de Zon exact het punt bereikt waarin hij pal boven de Evenaar staat. Hiermee heeft het licht en de levenskracht van deze grote Ster, het punt van de Zonnewende (Solstitium = stilstand) bereikt. Dag en nacht zijn vanuit dit steeds terugkerende natuurverschijnsel, nu even lang waarbij vandaag samen met het gesternte Kreeft het begin van de zomer is ingeluid. Astrologie versus Astronomie komen weer prachtig samen.

Tegelijkertijd heeft ook het kleine bewegelijke hemellichaam, de communicatieve Mercurius, besloten het teken Kreeft in te stappen. Hiermee is er een periode aangebroken waarin je zult merken dat er een groter verlangen ontstaat naar huiselijkheid en gezelligheid. Je veilig terugtrekken met je gezin in een hoek van de tuin bij de barbecue, biedt je die momenten! Gevoelslagen worden door deze planetaire standen aangedikt, waarbij oude emotionele situaties door het element water behoorlijk in de week worden gelegd.

Er ontstaat een stille honger, om de hectiek achter je te laten en verloren tijd met je gezin- en familieleden in te halen. Kreeft moedigt ieder levend wezen aan om verplichtingen achterwege te laten en je te focussen op de meer essentiële zaken van ons Aardse leven en natuurlijk de vakantieperiode die nu dicht in het vooruitzicht ligt.
Voor de Kreeftmensen breekt er een fijne tijd aan, omdat de Zon terugkeert naar je geboortepositie.

Neem een moment vandaag, tijdens deze Zonnewende op de Kreefts- en Steenbokskeerkring, om je te verbinden met de Zon en jezelf te voeden met deze hoge Bron van Wijsheid en Levenskracht. Sta stil!

Met Liefde, Sandra

 

 

Astrologische Mindstyle


Zachte Kracht                              


artikel 16 juni 2017

De prachtige blauwgekleurde planeet Neptunus beweegt sinds het veelbesproken jaar 2012 in het eigen gesternte Vissen en zal hier tot 2026 met veel plezier verblijven. De fluweelzachte energie van Neptunus voelt zich hier namelijk erg in thuis.

Onvermoeibaar blijft Neptunus doorgaan om onze wereld vol van wetten en materialisme te verrijken met schoonheid, naastenliefde, kunst en spirtueel bewustzijn.        Morgen, vrijdag 16 juni 2017, bereikt Neptunus klokslag 13:11 uur Nederlandse kloktijd, opnieuw een retrograde omloop en wordt je uitgenodigd de ruimte achter de schijnbare grenzen op aangename wijze te verkennen.

Je doet er goed aan om regelmatig periodes van rust en stilte in je lassen. Plan deze heel bewust in je  agenda en zet je mobiel op de vliegtuigmodus! De oase van stilte zal je bewust maken van een zachte kracht, welke je horizon verruimd en kennis laat maken met de ruimte achter de grenzen. Het is je droomwereld die vergroot wordt, met prachtige momenten voor creatief succes en toewijding aan jezelf. Laat het niet bij dagdromen en waak er voor dat je de realiteit niet ontvlucht. 

De tegenpool Saturnus (retrograde) in Boogschutter, staat via een spanningsboog verbonden met Neptunus en bemoeid zich er op vaderlijke wijze mee. Via rechtvaardige strengheid zwaait Saturnus de scepter en vraagt een topdeal van je. Namelijk, vertrouwen op je innerlijke autoriteit en hiermee je heilige ruimte. Geef angst en onzekerheid geen ruimte en vaar je koers via overgave aan de zachte kracht en inspiratie die je aangegeven worden.

Met Liefde, Sandra 

 

Maandprognose juni 2017                                           

Maak je Wereld Lichter

Tijdens dit glansrijke voorjaar, waarin de kracht en het licht van de Zon alle ruimte krijgt is de junimaand alweer aangebroken. Het vrolijke gesternte Tweelingen doet hier op twinkelachtige wijze, ijverig aan mee.

De Zon schuift iedere dag astrologisch technisch 1 graden op, door alle twaalf archetypes van de dierenriem, met hieraan gekoppeld onze 12 maandelijkse cyclus en de 4 jaargetijden. Het voorjaar is in volle gang en het, tot het bewegelijke Kruis behorende Tweelingen, geeft nu met vallen en opstaan al het jonge grut wat geboren is in de natuur de ruimte, om uit te vliegen en op eigen benen te kunnen gaan staan. Een prachtige symboliek die je nu ook gegeven wordt en waarin je op humoristische en relativerende wijze wordt begeleidt, om je innerlijke veerkracht nog meer ruimte te geven.

Tweelingen neemt je op lichtvoetige wijze aan de hand mee de wijde wereld in, prikkelt je nieuwsgierigheid en vertelt je ‘There is more to explore!
Ben je druk bezet met een nieuw project, of zelfs meerdere, want Tweelingen is een absolute multitasker, gaat het je communicatief goed af. Dit wordt versterkt vanaf
7 juni omdat de planeet Mercurius, de planeet van Tweelingen, vanaf deze dag ook in zijn eigen teken de omloopbaan start en hierdoor nog krachtiger werkt. Aan verbindingen en nieuwe contacten leggen, ontbreekt het zeker niet. Spijkers op laag water zoeken, zit er ook niet in! Kortom, inspiratie en kleurrijkheid ten top om stappen voorwaarts te maken.

Dat de hemellichamen Mars en Venus hun keuze laten vallen om balans zo veel mogelijk te blijven handhaven blijkt, omdat dit koppel voor de tekens Kreeft en Stier kiezen deze maand. De daadkrachtige energie van Mars, verliest vitaliteit en helpt je hierdoor om op de juiste momenten de turbulente snelheid uit je systeem te halen. Op tijd je rust nemen, mediteren en je Yoga- en Tai Chi oefeningen te doen zijn een must. Familiemomenten en gezellig met je trouwe vrienden bij de barbecue neerstrijken, doen je goed en op aangename wijze raken.
De Aphrodite Venus door het gesternte Stier, wil je vooral laten genieten van al het goede van het leven. De bloemetjes en de bijtjes, een stukje nostalgie spreken je aan. Verwen jezelf met iets moois en gun jezelf een stukje luxe!

De grote weldoener en geluksbrenger Jupiter bereikt opnieuw zijn vloeiende en vooruitgaande beweging door het gesternte Weegschaal op 9 juni, klokslag 16:04 uur. Je hebt de afgelopen weken alle gelegenheid gehad om zelfonderzoek toe te passen, wat voor jouw harmonie is en waar je zelf gelukkig van wordt. Dit, ten opzichte van de ander en je omgeving. De grote gasreus Jupiter neemt je opnieuw via een ontdekkingsreis mee naar de buitenwereld, zodat je al je ervaringen kunt toepassen en niet weer over je grenzen laat gaan.

De inspirator Neptunus in het eigen teken Vissen biedt samen met Jupiter continue via een onderhuids spanningsaspect een onderonsje met jezelf, om het niet bij dagdromen te houden! Waarbij de zware jongens Uranus in het gesternte Ram en Saturnus in Boogschutter je op vloeiende wijze aanmoedigen te vertrouwen op je eigen visie, wijsheid en kijk op het leven.

Geniet, Leef en heb een fijne maand, met Liefde Sandra

 

 

 

 

In het licht van Astrologie                                         

Ken Uzelve

Artikel 28 mei 2017 

Sinds mensenheugenis hebben de sterren en planeten voor ons een belangrijke rol gespeeld. Men wist vroeger aan de stand van de hemellichamen af te lezen of het een goede tijd was voor jagen, planten, oogsten, reizen, trouwen etc.

De mens vandaag, is met zijn bewustzijn steeds verder van dit kosmische uurwerk en natuurlijk verschijnsel af komen te staan. Hij heeft het contact hiermee verloren, maar reageert nog steeds (meestal onbewust) hier op. Wij voelen en doorzien de verbanden en verbindingen niet meer op de natuurlijke wijze, zoals onze voorouders dit deden. Wij vinden hiervan nog wel iets terug bij de oudere boeren en in afgelegen plattelandsgebieden.

Het is voor de hedendaagse mens interessant om bewezen te zien dat er een wetenschappelijk aantoonbaar verband is tussen planetencycli en de menselijke levensloop.

Astrologie is een weg die je van dienst kan zijn betreffende de wegen naar zelfkennis en vervolgens zelfontplooiing hieruit. Maar, het is niet de enige weg.
In het oude Mesopotamië werd astrologie beoefend door de priesters. Deze waren niet alleen astrologen, maar ook astronomen. Deze twee wetenschappen waren in die tijd niet gescheiden.

Doordat astrologie eeuwenlang geobserveerd en getoetst is, kan je haar een empirische wetenschap noemen. Vanuit het Midden-Oosten is de astrologie in het oude Griekenland terecht gekomen. Daar ontstonden diverse scholen voor astrologie. De Griekse mythologie is een bron van astrologische kennis en inzicht. Mythologie is astrologie in verhaalvorm.

Jung en Freud werden toonaangevende persoonlijkheden in de astrologie betreffende de psyche. Dat astrologie een grote sprong vooruit maakte is onmiskenbaar. Ook door de technische ontwikkelingen is veel mogelijk geworden! 
De geschiedenis van de moderne psychologische astrologie groeit mee en wordt nu herschreven in dit Aquarius – Watermantijdperk. 

Voel je welkom, Sandra

 

 

 

Astrologische Mindstyle                                               

Nieuwe Maan

Artikel 25 mei 2017

Openhartig en op sprankelende wijze verleidt de Maan je vandaag een ogenblik voor jezelf te nemen, om je via haar energie te laten vervoeren naar ‘a brand new start’. Maan bereikt namelijk op deze schitterende Hemelvaartsdag klokslag 21.46 uur Nederlandse tijd, de fase van Nieuwe Maan in het gesternte Tweelingen.

Zo boven, zo beneden vertelt de al duizenden jaren oude, esoterische wetenschap Astrologie, in een natuurlijke cadans. Zoals vandaag in de Christelijke traditie de wederopstanding wordt gevierd, nodigt Maan je via de lichtvoetigheid van het gesternte Tweelingen uit met dezelfde kracht. Richt je blik op de toekomst en maak vandaag de keuze dát te verwezenlijken waar je jouw zaadjes wilt planten, om straks een prachtige oogst binnen te kunnen halen.

Sta je op het punt om nieuwe contacten te leggen, breken er uitstekende momenten aan. Neem je het besluit je niet langer bezig te houden met gecompliceerdheden van anderen of de wereld, word je optima forma ondersteund. Gezelligheid heerst alom! 
De Zon in Tweelingen, ondersteund je op het gebied van zelfverwezenlijking en staat vandaag exact conjunct (samensmelting) met Maan.

Laat je vervoeren door deze Kosmische chemie, blik niet langer achterom en kies er heel bewust voor, met je verzamelingen van levenservaringen net als ‘Jonathan de Zeemeeuw’, jouw hoogste vlucht te maken.

Met Liefde, Sandra

 

 

 

 

Astrologische Mindstyle                                           


Volle Maan - Zelfexpressie

Artikel, 10 mei 2017

Via haar reis door alle Sterrenbeelden bereikt het zilver van de Maan vanavond klokslag 23:44 uur Nederlandse tijd, haar Volle Maanfase en dit keer via de intensiteit van het Gesternte Schorpioen.
Als je merkt dat je tenen langer zijn en dat het je maar niet lukt om in een optimistische sfeer te komen, klopt dit. Het licht van de Zonnekracht door Stier, weerkaatst vanuit volle borst op de Maan in Scorpio welke resoneert op emotionele- en zelfs psychologische gemoederen.

Verzet je niet, vermijd krampachtigheid en neem een moment om volledig mee te stromen via de peilloze diepte van Schorpioen. Ook al voelt het als bedreigend voor je. Maak kennis met de prachtige diepte in jezelf en ‘heel’ je wonden.
Er wordt je alles geboden om tot op cel- en DNA niveau opruiming te houden. Visualiseer via meditatie of een stiltemoment zoals je dat zelf prettig vindt, de kracht van moeder Maan om en door je heen! Activeer en verbindt je via het zelfgenezend vermogen met deze oerkrachten. Op deze wijze creëer je namelijk een energetische Detoxbehandeling. De Solaarpower van de Zon in Stier houdt je met beide voeten stevig op de grond en biedt je alle veiligheid.

Neptunus in Vissen draagt op fluweelzachte wijze haar steentje bij, door in verbinding te zijn met de Zonnekracht en biedt je tevens inspiratie vanuit de verlangens van je Hart. Dit, ook met beide voeten op de grond.

Kortom, een prachtige combi, om via de Phoenixwerking van de Maan en de krachten van Zon en Neptunus te herrijzen en zelfexpressie alle ruimte te bieden.

Durf jij het aan!

Met Liefde, Sandra 

 

 

 

 

 

Astrologische Mindstyle                                                                                                     

Dichtbij!

Artikel 4 mei 2017

Het licht en de kracht van de Zon maakt via het gesternte Stier, op inspiratievolle wijze een vloeiende verbinding met de prachtige blauwgekleurde planeet Neptunus in het gesternte Vissen.


Ultieme momenten zijn aangebroken van verzachting van je Hart en dus voor jezelf! Spreek met Liefde en luister met Compassie. Het zijn de elementen Aarde en Water welke op ultieme wijze samenwerken en je optimaforma inspireren de poort van je Hart, waar je inspiratie doorheen spreekt, te volgen. De Zon in de concrete en Aardse Stier, biedt momenteel de vorm die je als mens nodig hebt, terwijl de verfijnde Neptuniaanse sluiers prachtig geleidt worden om de twee werelden met elkaar te verbinden.

Taurus (Stier) vertelt je; leun achterover en je zult merken dat je (helder)ziende blik opengaat voor bijzondere dingen! Voor creatieve bezigheden zijn er uitstekende momenten aangeboden en is je kleurenpallet compleet.
Voor de dag van 4 mei “Dodenherdenking”, overgaand in 5 mei “Bevrijdingsdag”, worden wonden verzacht en zijn Hemel en Aarde heel dicht bij elkaar, om de kracht van Vrede (zoals Stier beaamd) te laten zegevieren.

Met Liefde, Sandra

 

 

 

Astrologische Mindstyle                                                                     

Verbinding en verdieping

Artikel 9 april 2017

Het licht en de sprankelende levenskracht van de Zon in het gesternte Ram, neemt je vandaag met het grootste gemak mee de diepte in. De Zon is een ster die dicht bij de Aarde staat en slaat vandaag in de oogverblindende sterrenhemel zijn handen ineen met de intensiteit van de planeet Pluto in Steenbok. Ondanks dat Pluto de kleinste, tot nu toe ontdekte planeet is, vormt zijn kracht een bundel die groter is dan de mensheid ooit onder controle zou kunnen houden. Kijk dus niet vreemd op als je geconfronteerd wordt met een situatie, welke je diep raakt en je aanzet of zelfs dwingt, om hier anders mee om te leren gaan. Pluto is geen ‘softie’ en biedt je transformatieve power.

Daarbij zal je ondanks de lichtvoetigheid van de Zonnekracht in Ram merken, dat verdiepende gesprekken de toonladder raken en je verleiden naar een verrijkende ervaring.

De communicatie en onzijdige Mercurius, momenteel bewegend door het gesternte Stier bereikt morgen, 10 april klokslag 01:15 uur Nederlandse tijd, zijn retrogradestand (blokkade) en dit keer tot en met woensdag 3 mei.
Er worden je mogelijkheden in overvloed geboden voor een ontluikende verdieping naar jezelf. Mercurius neemt je via een module van verstilling mee, om het contact en de verbinding met je innerlijke raadgever aan te gaan. Je wordt uitgenodigd om je eigen levensverhaal opnieuw te lezen, te onderzoeken wat je mist in je leven en je hartenwensen en verlangen opnieuw onder de loep te nemen. De stilte brengt je inzichten en verdieping. Omdat Mercurius tevens het gesternte Ram bereikt, word je opnieuw opgeroepen tot de Lente en symbolisch nieuw leven. Wat was je missie ook al weer? Waar gaat je hart van open? Hoe is het gesteld met liefdevolle aandacht/compassie voor jezelf?

In praktische zin treden er verstoringen en/of onduidelijkheden op met afspraken en planningen in de agenda, loopt je computer vast of sta je totaal onverwachts in de file. Communicatie en contacten onderling kunnen onder het gesternte Ram tot botsingen en irritaties leiden. Check daarom zorgvuldig en extra en teken geen officiële documenten. Het geboortemoment van je project zal je geen vruchten afwerpen. Mercurius heerst planetair ook over handel en heeft dus ook economische belangen. Wacht hiermee tot na 3 mei en pak de kracht van deze naar binnen gerichte stand namelijk, achter de schermen verder werken aan je voorbereidingen en achterstanden.

Beweeg mee via deze natuurlijke krachten van de planeten , verbind je heel bewust hiermee en zie het als een cadeau voor jezelf.

Heb een inspirerende tijd, Sandra

 

 

 

Maandprognose april 2017                                  

New You

De Zonnekracht krijgt inmiddels alle gelegenheid om via zijn gouden licht en het gesternte Ram, gul en omvangrijk de Lente alle ruimte te geven en ons flink in het ‘Zonnetje’ te zetten. Hiermee zijn wij astrologisch aangekomen bij een nieuwe manifestatie op Moeder Aarde en hier geniet ieder levend wezen van.

Er is veel kiemkracht en energie nodig om een plant vanuit de diepe Aarde uit de grond te laten komen, of een bloemknop opnieuw na de diepe winterslaap tot volledige bloei te laten zijn. Ieder jaar opnieuw, als boven ons hoofd vanuit de schitterende Sterrenhemel de Zonnekracht zijn tocht begint door de vurige Ariës (Ram), barst de natuur in alle pracht en praal open en schenkt ook de dierenwereld opnieuw het leven en voortbestaan. Zo boven, zo beneden vanuit de duizenden jaren oude wetenschap van astrologie versus astronomie, wijst je opnieuw de weg via de start van een gloednieuwe 12 maandelijkse cyclus. Het is de boost en oerkracht van Ram die op rebelse en pure wijze nieuw leven inblaast.

De Zon in Ram biedt ook jou de impuls van de kiemkracht om niets meer in de weg te laten staan en een doorstart and breack out te genereren, voor dát wat wenselijk voor je is. Het zijn de impulsen en inspiratie vanuit je hart en je behoefte aan actie, waar je jezelf door mag laten leiden en waarin de kleine rood/oranje gekleurde planeet Mars, momenteel in het gesternte Stier, je keurig met beide voeten stevig in de kleigrond houdt om te impulsieve reacties ietwat in vertraging te brengen. Dit is wellicht een wat lastige combi echter, is soms even herkauwen tijdens deze explosieve Lente nog zo gek niet!

De lieftallige Aphrodite Venus besluit je nog steeds te verleiden via een tocht van verinnerlijking, om liefdevol voor jezelf te zijn en te onderzoeken of je werkelijk je mooie Hart voor jezelf volgt. Ieder is op zijn of haar manier meer op zichzelf aangewezen. Zet je verwachtingspatroon richting je geliefde of vriendschappen daarom op een laag pitje. Tot 15 april, net voor Pasen aanbreekt wordt je namelijk ondersteund om zelfcompassie eens goed onder de loep te nemen. Als Venus vervolgens op 13 april terugglijd in de ultieme zachtheid van teken Vissen, neemt twee dagen lang je kwetsbaarheid toe en gaan je dromen in vogelvlucht. Maak hier gul gebruik van en laat je inspireren.

De rechtvaardige strengheid van de planeet Saturnus in het teken Boogschutter bereikt op 6 april zijn retrogradegang. Vanuit deze positie word je tot en met 25 augustus 2017 geacht om nog meer te leren vertrouwen op je innerlijke autoriteit / leraar. Het gezegde ‘alles komt in drieën’ is hierin zeker van toepassing. Saturnus gaat je namelijk de finaleslag van de afgelopen 2 jaar bieden, om de kunst van innerlijk leiderschap onder de knie te krijgen. Wees je eigen opvoeder en blijf je blik richten op je toekomst.

Heb je achterstallig werk opgelopen of loop je jezelf alweer voorbij, helpt de communicatieve Mercurius in het gesternte Stier je vanaf 10 april om een stap terug te doen uit de buitenwereld om even ‘achter de schermen te zijn’.
Ook Mercurius bereikt namelijk zijn retrogradegang. Dit duurt tot en met 3 mei. Check je afspraken dubbel, teken geen contracten en wellicht laat je computer het even afweten. De bewegelijke onzijdigheid van Mercurius verloopt in praktische zin, zoals de verwachtingen in onze westerse maatschappij zijn, niet soepel.

Echter, voor momenten van bezinning, ontspanning, stilte en rust breekt een fijne voorjaarsperiode aan. Stel je verwachtingspatroon daarom bij, blijf in het hier & nu om de ‘nieuwe jij’ als voorjaarsbloesem in al haar schoonheid te laten ontkiemen!

Heb een fijne tijd, Sandra


 

 

 

 

Astrologische Mindstyle                      

Dynamiek

Artikel 26 maart 2017

De Planetaire krachten bieden je na de start van de zomertijd afgelopen nacht, aangenaam verpozen en hierin speelt de Lente ook zeker symbolisch de hoofdrol! Avontuur en een nieuwe geboorte hangen in de lucht en de pionier in je, wordt wakker geschud.
Het is namelijk de dynamische samenwerking tussen de onvoorspelbare planeet Uranus en de communicatieve Mercurius, beiden in het gesternte Ram, welke verrassende omwentelingen in je zorgvuldig geplande dag toveren.
Ervaar je tot in de puntjes van je tenen het verlangen om meer te kunnen leven in Lichtheid en Compassie voor jezelf, grijp je kans en beweeg mee tijdens dit ontwaken, zoals ook de natuur dit laat zien.  

Daarbij tilt de grote weldoener Jupiter in Weegschaal  je op om je te focussen wat voor jou harmonie en schoonheid zijn. Het is de vloeiende verbinding tussen de Zwarte Maan (diepste Zielsverlangen) in het gesternte Boogschutter en Venus samen met de Zon in Ram, om krachtig en helend te ervaren via welke visie en waarheid je de koers mag gaan.

Plan je toekomstplannen, laat je door niets weerhouden en laat passie je innerlijke motor zijn!


Met Liefde, Sandra 

 

 

 

 

Astrologische Mindstyle                              


Spring is in the Air


Artikel 19 maart 2017


Het licht en de kracht van de Zon in ons Zonnestelsel besluit morgen klokslag

11.30 uur Nederlandse tijd, via een klaroenstoot de overstap te maken naar het krachtige en vurige teken Ram. Hiermee breekt een geheel nieuwe astrologische cyclus van 12 maanden aan en wordt de heerlijkheid van de Lente ingeluid. Een moment waar velen halsreikend naar hebben uitgekeken en wij afgelopen week alvast een aangenaam voorproefje van hebben gehad.  

De esoterische wetenschap van astrologie, waarin astrologen in de oudheid ook astronomen waren, toont al duizenden jaren de samenhang tussen de bewegingen van de Zon, Maan en planeten. Ook nu weer zal Moeder Aarde tonen onder de zinderende levens scheppende Zonnekracht in Aries (Ram), dat de weelde van haar natuur de aankomende weken zich in alle pracht en praal zal ontluiken!

De Germaanse Godin van de dagenraad en Lente ‘Ostara’ brengt je in vervoering, om een gloednieuwe start- of doorstart te genereren, voor dat wat wenselijk is. Gebruik de kracht van intentie en creëer desnoods een mindmap om al je creatieve processen te ondersteunen en vorm te geven. Wees je ervan bewust dat alles energie is, waarmee je ook jouw ‘veld’ creëert. De planeet Mercurius beweegt tevens door de avontuurlijke Ram, samen met Venus (retrograde) en biedt je ondersteuning vanuit de diepte om vooral vanuit pure spontaniteit en de snelheid vanuit het element vuur te reageren. Ideaal voor de denkers vanuit te vaste patronen.

Beweeg mee met de scheppende Zonnekracht in Ram, stem je af op je bezieling, durf die pionier te zijn en laat Godin Ostara je vervoeren naar jouw creaties!

Heb een fijne tijd, Sandra.  Astrologische Mindstyle                                      

Geloof, Hoop en Liefde


Artikel 16 maart 2017

Kom je momenteel tegen dat je ontwikkelingen niet snel genoeg gaan, of dat je het gevoel hebt dat er ergens een missing link is, heb je toch 100 redenen om optimistisch te blijven.


De kleine rode daadkrachtige planeet Mars verblijft momenteel in het gesternte Stier en biedt een gestage, maar vruchtbare vooruitgang met dat wij je dolgraag wilt verwezenlijken. Het is een onderhuids spannings-aspect via het astrologisch technische ‘Yod’ met de Zwarte Maan in de vooruitstrevende Boogschutter, welke zorgt voor onrust en onzekerheid, maar je echter alle gelegenheid geeft om scherp te blijven. Er is desondanks beweging, ook al is het resultaat niet direct zichtbaar. Kortom, er worden je momenteel perspectieven geboden om te stretchen. Blijf standvastig! Het gaat er nu om of je een lange adem hebt en beschikt over een portie doorzettingsvermogen.

Boogschutter doet appél op je innerlijke wijsheid en vraagt je toch je blik te richten naar de toekomst.

De retrograde (van binnen naar buiten) beweging van de liefdevolle, zachte en momenteel krachtige Venus in het gesternte Ram, helpt je herinneren om van binnenuit te stralen. Verbindt je met je innerlijk en compassie voor jezelf.
Dit is ware Magie!

Met liefde, Sandra

 

 

 

 

 

 

Maandprognose maart 2017

 

 

Verfijnde ambiance             Via een reis van verstilling, neemt het Zonlicht je inmiddels mee door de zachte sferen van het gesternte Vissen. Hiermee krijg je alle gelegenheid de hectiek van de afgelopen 11 maanden achter je te laten, eventueel over je schouder even terug te blikken om je vervolgens over te geven aan momenten van even niets!  

Take moments om te verblijven in ‘Niemandsland’. Dit is namelijk wat er kosmisch heerst op dit moment. Laat je vooral inspireren door wat je voelt en waar je dromen en verlangens naar uitgaan. Pisces (Vissen) moedigt je aan je af te stemmen op je intuïtie, de taal van je hart. De kracht van de Zon in Vissen, nodigt je op fluweelzachte wijze uit je kwetsbaarheid te tonen en je af te stemmen op de frequenties van de hogere trillingen. Je bent sneller geraakt, wees dus lief voor jezelf. Schakel momenten in om stil te zijn en je aandacht naar binnen te richten. Hierdoor kan de mysterieuze wereld van het Licht je namelijk veel beter bereiken. Vermijd ruwheid en grofheid zoveel mogelijk en maak heel bewust de keuze mee te stromen in deze verfijnde ambiance. De vervelende ladingen van de afgelopen maanden, worden hierdoor namelijk verzacht en inzichten waarom deze op je levenspad zijn gekomen worden helder.

Stiltewandelingen in de natuur, een sprookjesfilm of een inspirerend boek zijn prachtige hulpmiddelen om dat wat in je onderbewustzijn verborgen ligt, tevoorschijn te halen. Mars, de rood/oranje gekleurde energieleverancier neemt vanuit zijn eigen teken Ram, op 10 maart de overstap naar de vriendelijke, trouwe en aardse geneugten van het gesternte Stier. De mix van aardse focus en verfijnde schoonheid bieden je ultieme momenten. Kunst, muziek en cultuur laten je genieten.

De kleine bewegelijke en vrolijke planeet Mercurius vertegenwoordigt de krachten van communicatie en verblijft tot 13 maart tevens in het gesternte Vissen. Verbaas je daarom niet als concentratieverlies je parten speelt. Mercurius laat je hoofd even met rust, om de inzichten vanuit je intuïtie te kunnen en durven volgen. Dit is natuurlijk een lastig gegeven in deze praktische westerse wereld met zijn hoge eisen, maar beweeg er zoveel mogelijk in mee!
Mercurius heeft namelijk het plan met je opgepakt om dat alles wat je ‘intuïtief weten’ heeft verzameld, vanaf 13 maart klokslag 22:07 uur Nederlandse tijd op daadkrachtige wijze neer te zetten in de buitenwereld. Mercurius neemt je namelijk vanaf dat moment mee via het Lenteteken Ram en het element vuur. ‘Ik wil’ staat dan centraal met daarbij een zinderende doorstart. De laatste wintertaferelen komen in zicht.

Via haar astronomische loopbaan gezien van de Aarde, bereikt Venus op 4 maart een retrogradegang (omgekeerde beweging). Dit gebeurt ongeveer 1x in de anderhalf jaar en duurt 40-43 dagen en is dit maal op 15 april voorbij.

De liefdesstrelingen van Venus in het gesternte Ram doen hiermee direct appél op de liefde en liefdevolle aandacht voor jezelf! Wees je hier bewust van. De mogelijkheid is namelijk zeker niet uitgesloten dat je in de buitenwereld of liefdes en/of relatie met vrienden in situaties belandt welke in eerste instantie niet prettig voor je zijn. Gevoelens van buitengesloten worden, niet begrepen of afwijzing kunnen voorkomen. De harmonieuze Venuskrachten zijn naar binnen gekeerd en het gesternte Ram kan nogal eens ongeduldig, geprikkeld en kort door de bocht overkomen. Venus in Ram toetst je; wat wil jij, wat verlang jij en waar ligt een verlangen naar liefdes- erotisch avontuur.

Golden rules voor de vrouwen; Wat heb je nodig om de onafhankelijke Aphrodite in jezelf verder te laten opbloeien, stel je jezelf voldoende op de 1e plaats of positioneer jezelf te veel in je Maan/Moederrol.   
Golden rules voor de mannen; Laat je zachtheid zien en stel je open voor de verfijning in jezelf. Besef dat het kracht is, je kwetsbaar te durven tonen.

Als op 20 maart de Germaanse Godin van de Lente ‘Ostara’ officieel de Lente inluidt en de Aarde doorgaat naar het lentepunt treden Hoop, Geloof en Liefde je vanuit een gloednieuwe start tegemoet.

Heb een fijne tijd en laat je verwonderen, Sandra   


 

 

 

 

 

                                 


Overgave en Vissen 


Artikel 19 februari 2017

Het middelpunt van ons sterrenstelsel “de Zon” heeft inmiddels de ultieme zachtheid van het gesternte Vissen bereikt en hiermee zijn wij tegelijkertijd aangekomen aan de afronding van de cyclus van de Westerse Astrologie.

Het licht en de kracht van de Zon, waar alle planeten in hun vaste, astronomische baan omheen draaien, doet hiermee appél op de leerprocessen van de afgelopen 11 maanden en hun dierenriemtekens. Er worden je nu 4 weken lang, ultieme momenten van overgave geboden. Maak een optelsom van datgene waar je de vluchten van kan plukken, kijk vol compassie naar jezelf betreffende de leermomenten die je gegeven zijn om vervolgens samen met de verfijnde sluiers van de Zon in Pisces (Vissen) in volledige overgave te stappen.

Beweeg mee in de dagelijkse cadans van de Aardse en praktische zaken en gebruik de vrije momenten om in contact te komen met je innerlijke raadgever(s), intuïtie.
Je word je hierdoor nog meer bewust, dat er meer is tussen Hemel en Aarde. Ga het ultieme avontuur aan dat er in en om je heen een andere vorm van fijnstoffelijke intensiteit is en vandaaruit meerdere dimensies, waar je 24 uur per dag en 7 dagen in de week mee in contact bent.

Laat je leiden door je intuïtie door regelmatig in de stilte te zijn of bijvoorbeeld Yoga, Tai Chi en stiltewandelingen in de natuur. De Zon in Vissen resoneert vol overgave richting creativiteit en om je zintuigen te laten strelen door de muziek of sprookjesfilms die je aanspreken.  Out of the box en gezond verstand gaan prima samen, als je het Zonneteken Vissen (intuïtie) eerst aan het woord laat.
Voor de Vissen onder ons, en personen met een sterke Neptunusbezetting is er een fijne periode aangebroken. De Zonnekracht laat je namelijk thuiskomen bij je hart en dus bij de poort waar je intuïtie door spreekt en dus de fysieke kern van Het-Zelf.  

Het zijn de glasheldere klanken van de Harp, welke graag met je in gesprek zijn en alle moeite doen je aandacht te trekken. Laat hen en je-Zelf aan het woord om je roeping te ervaren.

Stap in deze doodgewone natuurwetten, zoals een cliënte van 13 jaar mij onthutst de vraag stelde: Sandra, zuurstof zie je toch ook niet? Waarom doen mensen dan zo ongewoon over wat ik wel zie en voel?

Met Liefde, Sandra 

 

 


Vormkracht en Doorbraak


Artikel 9 februari  2017                                          

Via de Zonnekracht in het gesternte Waterman wordt je alles op een presenteerblaadje geboden om grote stappen voorwaarts te maken. Zeker voor de twijfelaars onder ons, zijn er momenteel boeiende en uitdagende planetaire verbindingen. 
Het zijn de strenge en rechtvaardige Saturnus en de eigenzinnige Uranus in de vuurtekens Boogschutter en Ram, die je met het grootste gemak een zetje in de juiste richting geven.

De ultieme combinatie van de inspiratie van je Hart, de vormkracht van Saturnus en de flitsende inzichten van Uranus hebben alles in zich om je te bevrijden van dat(die)gene welke nog steeds beklemmend werkt.

Revolution!

Met liefde, Sandra

In samenwerking met Renate van Nijen, Renarts World Art*

 

 

 
 
 

Maandprognose februari 2017                                


Oorspronkelijke dynamiek


Met al zijn veerkracht door de twaalf astrologische archetypes, heeft de power Solar (Zon) inmiddels de experimenterende Waterman bereikt.
Door dit Universele samenspel zijn vrijheid, gelijkheid en broederschap over moeder Aarde geactiveerd. Waterman toont met al zijn kracht, het vermogen van spirituele intelligentie en doet momenteel op vriendschappelijke basis zijn uiterste best, helderheid en vernieuwing te laten stralen.

Ik beteken iets voor jou en jij betekent iets voor mij; is de slogan van Aquarius (Waterman). Dit gaat gepaard met dynamiek en grensoverschrijdend bezig zijn. Zeker omdat de kleine rode planeet Mars net zijn tocht is begonnen in zijn teken Ram. De vitaliteit is teruggekeerd en je zult dan ook merken dat aan het wekenlange gesnotter en vermoeidheid een eind komt. Door de eigenzinnige Waterman word je aangetrokken tot het flitsende en het nieuwe. Beweeg hier in mee en toon jezelf vanuit diep respect, dat je tot veel meer in staat bent dan je ooit had gedacht!
Niet denken maar doen, vertelt de natuur van je intuïtie, samen met je begeleiders vanuit het fijnstoffelijke.

De onzijdige Mercurius neemt vanaf 7 februari, klokslag 10:35 uur Nederlandse tijd ook contact op met Waterman. Hierdoor wordt de dynamiek over je denken en handelen op het gebied van onafhankelijkheid nog groter! Socializen met je vrienden en gelijkgestemden doen je goed. Thema’s die vooral een wetenschappelijke achtergrond hebben spreken je aan, alsmede alles wat te maken heeft met mindstyle en filosofische achtergronden. Kijk niet vreemd op van jezelf, als je ineens besluit je in je eentje op te geven voor een workshop of yogaretraite in het buitenland. Je behoefte aan eigen ruimte en stilte, zonder de anderen wordt namelijk ook gestimuleerd. Als je stressgevoelig bent, doe je er goed aan op tijd je rust en stiltemomenten in te schakelen om de innerlijke balans te bewaren. De activiteiten van Waterman en zijn planeet Uranus, zorgen voor een grotere gevoeligheid van adrenaline / stress.  

Venus neemt 3 februari het besluit om alvast te proeven van het lenteteken Ram. Dit maakt haar hongerig naar nieuw leven. Haar geduld wat betreft de winterperiode raakt op en met al haar vrouwelijke schoonheid kiest zij voor nieuw avontuur. Eros moedigt aan om vooral de artistieke kanten van liefde, schoonheid en harmonie nieuw leven in te blazen. Voor de vrouwen is er nu de gulden regel; durf te kiezen voor wat je mooi vindt. Venus moedigt de mannen aan om de vrouwelijke kant er puur en kwetsbaar te laten zijn. Een mooie bijkomstigheid voor een liefdevolle en harmonieuze Valentijnsdag op 14 februari.
Overigens is er ook een uitstekende tijd aangebroken om sport, spel en beweging in gang te zetten.

Met twee verduisteringen staat deze februarimaand 2017 ook in het teken van verdieping. Op 11 februari bereikt Maan haar volle Maanstand in het gesternte Leeuw. Door tevens haar Maansverduistering, biedt Maan je met al haar compassie de mogelijkheid in contact te komen met je prachtige Ziel. Met je blik naar binnen gericht, breekt het moment aan jezelf in de spotlights te zetten. Raak opnieuw je kinderlijke speelsheid aan en kies voor dat wat je voelt!
Hoe mooi, valt Nieuw Maan op 26 februari in het gesternte Vissen, op de dag dat Carnaval aanbreekt. Met al haar compassie en overgave vanuit het fluisteren van je Ziel, biedt de zilveren kracht van de Maan je de zaadjes voor een nieuwe start. De Zonsverduistering laat je die dag de diepte van je Hart ervaren, waar en hoe jij die zaadjes op jouw vruchtbare akker opnieuw plant.  

Op 10 februari om 13.10 uur, vindt de geboorte plaats van een nieuw platform, doorgegeven en realiteit geworden. Door hartenwerk en inzet van een passievol, professioneel team in dit Aquariustijdperk. Wij houden je op de hoogte.


Met Liefde, Sandra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artikel 19 januari 2017                 

Na een boeiende tocht door de hogere octaaf van het gesternte Steenbok, komt de levenskracht en het licht van de Zon vanavond 22.24 uur Nederlandse kloktijd aan in Waterman. 
De Zon is het hart van het Sterrenstelsel waar wij in leven en door de kleuring van het gesternte Waterman, komt er een eigenzinnige en revolutionaire energie op gang.

Je zult dan ook merken dat je verlangen groeit om vastgeroeste patronen te doorbreken. Je leven eindelijk die switch te geven waar je hartenwens al een hele tijd naar uit gaat! 
 Er komen personen op je pad, met een geheel eigen kijk op het leven en situaties, die je wellicht je ogen openen.
Het is de gulheid van gelijkwaardigheid die je verbind met je vrienden en sociale contacten, waarin veel plezier beleeft wordt en om eens heerlijk uit je dak te gaan.

Kortom, er breekt een heerlijke periode aan om het roer om te gooien, nieuwe vriendschappen te sluiten en misschien ook wel vriendschap met jezelf, als je deze stap nog hebt te nemen.

Dans op het leven met je blik naar de toekomst!

Met Liefde, Sandra

In samenwerking met Renate van Nijen, RenartsWorldArt*

 

 

 
 
 
 
 
Jaarprognose 2017                 
                                                                                                                                 


Reis van het Bewustzijn

Het uitgangspunt van astrologie is het weerspiegelen van zowel de toestand in de wereld, als op het persoonlijke vlak. Welnu, deze weerspiegeling belooft voor het jaar 2017 een periode, waarin op het persoonlijke en politieke vlak, de noodzaak van veranderingen in het daglicht gesteld worden. Het interessante is dat hiermee tegelijkertijd de reis door ons bewustzijn en dit Aquariustijdperk, grote stappen voorwaarts maken.

Een vloeiende samenwerking tussen de hemellichamen Saturnus in het gesternte Boogschutter en Uranus in Ram, keren met regelmaat van de astrologische klok, door het jaar 2017 terug. Deze vurige, planetaire samenwerking veroorzaakt niet alleen een verlangen van een stabiliteitsproces tussen de oude en nieuwe elementen. Er komen ook impulsen vrij om een gegeven lijn te volgen, waarin nieuwe veranderingen en politieke afspraken verweven worden. Het zijn de bouwstenen van de stabiliteitsfactor Saturnus in de wijsbegeerte van Boogschutter en de eigentijdse, grens doorbrekende Uranus in Ram die moeiteloos aansturen naar een vernieuwende kijk op zaken. Stem je af op de impulsen van de Ziel, welke nieuw leven inblaast waar nog stoffige restverschijnselen aanwezig zijn.

De noodzaak van vernieuwing worden ingezien en tevens vruchtbaar gemaakt! Tijdens de maanden april t/m augustus zal dit proces zich verinnerlijken, met een adempauze in het late voorjaar.  

Als heldhaftige notenkrakers stemmen de Uranische planetaire krachten zich via een spanningsaspect af, op de vernietigende krachten van Pluto in Steenbok tijdens de maanden februari en maart. Dit, met als target, dat alles wat oud is en zichzelf heeft overleefd uit het leven te bannen. Oude verkapte regelgevingen, welke niet meer bij deze tijd en eeuw horen, dienen uit ons leven verbannen te worden. Pluto beheerst dood en wederopstanding en Uranus brengt plotselinge veranderingen teweeg. Wederom is het zeker niet uitgesloten dat er situaties aan het daglicht komen, welke lange tijd verborgen zijn gebleven. Nieuw licht op situaties wordt beschenen. De noodzaak van verandering wordt ingezien. Flexibel zijn, is van groot belang!

Dood en wederopstanding vormen een eenheid, waarin de Phoenix ook werkelijk alle ruimte opeist om deze meedogenloze Universele krachten door te zetten, zodat onze reis van het (collectief) Bewustzijn met spoed vervolgd kan worden. Er is namelijk haast om schoonheid, balans en harmonie neer te laten dalen in het gehele Universum. Hierin vormt ieder individu een onmisbare, belangrijke schakel. Wees je daar bewust van!

Aan zowel het persoonlijke, als het politieke ‘pappen en nathouden’ en situaties blussen, komt in 2017 abrupt een eind! Wij zullen merken dat er gehandeld gaat en moet worden. Uiteraard ook in je persoonlijke leven.

Persoonlijke en wereldwijd politieke zaken dienen zorgvuldig bewaakt te worden en moeten met voorzichtigheid gepaard gaan. De revolutionaire Uranus speelt namelijk een belangrijke hoofdrol en doet ook politiek Nederland belanden in een duizelingwekkende periode. Er doen zich ongelofelijke kansen voor in de politiek die gegrepen kunnen worden. Echter, is er weinig tijd tot nadenken en laat men ook maar ergens een steekje vallen, kan dit grote nadelige consequenties hebben.
De nadruk in politiek Nederland en hierdoor voor de gehele bevolking, is gefocust op vrijheid. Onder de druk van verbintenissen en vastgeketende regels, wenst men uit te komen.

Vanaf het vroege voorjaar tot en met de maand juli 2017, vormt het planetensamenspel tussen Jupiter in Weegschaal en Neptunus in Vissen een lastige combinatie. Een grote roze wolk kan achteraf behoorlijke gevolgen veroorzaken.
Tijdens deze periode wegen beperkingen welke vanuit het dagelijkse bestaan  worden opgelegd, behoorlijk zwaar.
Wat belangrijk is dat beperkingen geaccepteerd worden en vooral de realiteit niet uit het oog verloren wordt. Overdreven zelfvertrouwen kunnen voor nadelige gevolgen zorgen, waardoor vanuit macht/machteloosheid beslissingen genomen worden. Overdreven risico’s en speculaties hierin zijn anders het gevolg.

De landelijke verkiezingen van 2017 komen zwaar onder vuur te liggen, waarin Uranus onvoorspelbare situaties toont en Den Haag een zware dobber krijgt.  Internationale mensenrechtenverdragen, het beschermen van vluchtelingen, onderdrukking en de gevolgen door politieke belemmeringen voor de Nederlandse bevolking worden blootgesteld.

Gisteren is verleden, morgen is een mysterie en vandaag is een cadeau. De kracht van 2017 is mee te bewegen, de ongelofelijke mogelijkheden van het leven en 2017 te zien, te omarmen en je beweging tegelijkertijd te richten naar dat wat komen gaat. Blik niet langer achterom en stem je af op de meester Serapis Bey!

Manifesteer en besef dat ook jij het magische vermogen bezit.

Met Liefde, Sandra

 

 

 
 
Maandprognose december 2016

Vurig en stil Verlangen                                                   


Nu de herfst langzamerhand een wintergloed laat zien, heeft de allesomvattende levenskracht van de Zon inmiddels het gesternte van de vrijheidslievende Boogschutter bereikt.
Sagittarius (Boogschutter) zet de pijlen op zijn boog, om samen met je halsreikend de toekomst in te kijken en te kunnen genieten van prachtige vergezichten. Als je herkend dat je verlangen krachtiger wordt om gepassioneerd en op eigen, unieke wijze je leven te beleven, beweeg je uitstekend mee op deze prachtige Zonnekracht.

Boogschutter biedt je de wake-up call dat alles in een groter verband past. Boogschutter beschikt over het ‘fingerspitzengefühl’ dat er een onderlinge samenhang is. Dat geeft natuurlijk de filosoof bij uitstek en dit is ook het thema wat rondom je hele aura aanwezig is op dit moment. Niet iedere Boogschutter is filosoof van beroep, maar je zult altijd merken dat personen met een sterke Boogschutterbezetting in hun persoonlijke geboortehoroscoop, iets buiten zich en in zich benaderen als een gegeven, dat samenhangt met het grotere geheel: de Kosmos.
Altijd zal Boogschutter zijn pijl richten op hoge doelen en hierin wordt je momenteel aangemoedigd je vurig verlangen te volgen. Boogschutter heeft ook de neiging té hoge doelen vanuit een onuitblusbare, vaak overmatige optimisme na te streven. Boogschutter is een optimist tot in de kist!

Voor de overmoedige onder ons, is het maar goed dat de sterrenhemel de planeet Mercurius op 2 december stuurt richting de serieuze, aardse en ambitieuze Steenbok. Je denk- en handelsvermogen, gaat vanaf dat moment niet meer over één nacht ijs. Zon in de markante Boogschutter, heeft zich toch te voegen naar de stille, wijze en statige kracht van Steenbok. Een prachtige voorbode voor de traditionele Kerst waarin het licht van de Zon op 22 december ook de heilige Capricornus (Steenbok) bereikt en de winterwende Steenbok- en Kreeftskeering bereikt. De dag is dan op zijn kortst en de winter wordt officieel ingeluid.  

De liefdevolle en harmonieuze Venus sluit vanaf 8 december al aan in de sociale en gelijkwaardige Waterman. Kies daarom zeker voor om de traditionele feestdagen zo in te delen, dat je op jouw wijze hierin ook aan bod komt. Een prachtige bijkomstigheid is dat Venus iedereen uitnodigt voor het Kerst- of Nieuwjaarsdiner. Venus leert ons de schoonheid van affiniteit en hoe contact te maken met anderen. Welnu, het feest waar iedereen welkom is, is aangebroken!

Bevlogenheid verandert in eerbied en doet ieder levend wezen in het grotere geheel sturen naar de balsem van stilte. Als Mercurius op 19 december zijn ‘retrogradestand’ bereikt, zal communicatie verinnerlijkt worden. De stroom naar de buitenwereld wordt tijdelijk doorbroken. Praktisch gezien kan dit verstoring brengen. Check je afspraken extra, teken geen nieuwe contracten en leg de lat niet te hoog!
Het is de verfijnde afstemming van jouw Zielenwereld welke je toefluistert en aanmoedigt de essentie van de heilige dagen te ervaren.
Dit, natuurlijk zoals het bij je persoonlijkheid past. De adempauze die neerdaalt, doet je verlangen naar de pure eenvoud en de schoonheid van het leven. Volg het stille verlangen en kies er ook daadwerkelijk voor om tot bezinning te komen.

De daadkracht van de kleine strijder Mars krijgt vanaf 20 december te maken met de etherische Vissen. Hierdoor komt de Marskracht in de zogenaamde ‘vernietiging’ te staan. Je zult merken dat je qua vitaliteit een toontje lager gaat zingen en een verkoudheid loert snel om de hoek.
Gooi nog een extra houtblok op het knapperende haardvuur, kruip heerlijk op de bank, bij de met duizend lichtjes en glanzende ballen versierde Kerstboom, met een heerlijk boek.

Vier het feest van het Licht en laat er Vrede in je hart zijn.  

Met Liefde, Sandra


Maandprognose november 2016

Magie van de Herfst                                           

Inmiddels streelt de bontgekleurde pracht van de natuur onze zintuigen en doet de Zon in het gesternte Schorpioen zijn uiterste best, om met zijn licht het klaterend goud van de bladeren te accentueren.
Deze laatste opleving van de natuur, toont ieder jaar op oogverblindende wijze het proces van leven en dood, als Scorpio (Schorpioen) hoog boven ons hoofd in de sterrenhemel opgelicht wordt door de Zon.
Hiermee wordt de empirische wetenschap en vertaalslag van de astrologie; de wereld van synchroniciteit: zo boven -  zo beneden, wederom bevestigd.

Stem je af op deze natuurkrachten en onderzoek wat niet langer bij je past, om vervolgens definitief afscheid te nemen. Valse overtuigingen over jezelf, angsten die je in de greep houden en situaties of personen waarmee je jezelf nog steeds verbindt, worden in deze periode confronterend en tot op het bot aangestipt.
Door mee te bewegen met de talenten van Schorpioen wordt je nu de mogelijkheid geboden definitief schoon schip te maken en op magische wijze te bevrijden. Maak gebruik van de krachten van Merlijn!
De communicatieve bijstand van Mercurius in Schorpioen, versterkt tot 12 november nog eens extra de doortastendheid, alles of niets keuzes en je werkelijk kunnen vastbijten totdat het laatste “leven uit de bloedzuigertjes” in je leven zijn verdwenen.

De kleine rode planeet Mars, moedigt je vanaf 7 november aan om in de loopgraven van je psyche, vriendschap te sluiten met jezelf. Trek je gekleurde, extravagante uniform uit de mottenballen, doe geen concessies met je omgeving en maak samen met deze revolutionaire Marsverbinding je vlucht naar ademruimte en vrijheid. 

De lichtvoetige Mercurius ondersteunt je vervolgens vanaf 12 november klokslag 15.40 uur Nederlandse tijd, je pijlen op de boog te zetten, om nieuwe mogelijkheden en perspectieven midden in de roos te raken. Op kristalheldere wijze wordt je door de planetaire krachten gefocust op je blik naar de toekomst! Het verlangen naar een nieuwe horizon, met nieuwe mogelijkheden wordt krachtiger. Een prachtige periode om je o.a. via inspirerend leesvoer, workshops, klankschalenreis en lichaamsbeweging zoals Tai Chi en Yoga, je spiritueel bewustzijn te verdiepen.
Voor zelfonderzoek biedt deze tijden nu, natuurlijk vele schitterende mogelijkheden! Eenmaal de smaak te pakken, is er geen weg meer terug.
Omdat de Aphrodite Venus tevens op 12 november een overstap maakt en haar voorkeur geeft aan de serieuze en ambitieuze Steenbok, zal je merken dat je met minder geen genoegen neemt. Volg je voornemens om het allerbeste uit jezelf te halen!

Op 14 november bereikt Maan haar volle Maanstand in het gesternte Stier. Maan bereikt haar Perigeum (dicht bij de Aarde) en dit maal op spectaculaire wijze. Maan staat zo dicht bij de Aarde dat je de grootste en helderste supermaan van dit jaar en deze eeuw beleefd. Pas in het jaar 2034 staat Maan weer zo dichtbij.  

Je wordt via de oerkracht van Moeder Aarde samen met deze supermaan op formidabele wijze verbonden met je Kern. Innerlijke rust, stabiliteit en de oase van stilte in je, staan deze dag centraal. Verbindt je met dat alles wat je bereikt hebt, breng een dag door in de natuur en bovenal geniet van de aardse vruchten!  Laadt je Chi en energiepijl op en voedt je aan de kracht van het zilver van de Maan.

Hemel een Aarde samenbrengen is als voeding voor je Ziel.


 


 

Astrologische actualiteiten, 9 september 2016                                                      

Zachte Kracht!

De grote gasreus en weldoener Jupiter maakt vandaag om 13:18 uur Nederlandse kloktijd de overstap naar het lieftallige luchtteken Weegschaal. De omloopbaan van de grote geluksbrenger Jupiter rondom de zodiak is 12 jaar. De jaarlijkse doorlooptijd is ongeveer 1 jaar door een sterrenteken en verloopt deze keer tot en met 10 oktober 2017.

Het is het vergrootglas effect van Jupiter in het gesternte Weegschaal, die je de aankomende maanden inspiratie brengt, om eenheid in de groep te creëren. Om boven het egogerichte uit te stijgen en toewijding te ontwikkelen in relatie tot anderen en de wereld. Communicatie op alle lagen en niveaus staat hierin centraal! Jupiter in Weegschaal brengt ons de schoonheid van sociaal idealisme en biedt hierdoor tegelijkertijd de uitdaging om zelf in balans te blijven. Tot hoever gaat je grens richting de ander, zonder jezelf te verliezen.

De waarde van 'verbinding' groeit en voor belangen van anderen komt meer ruimte! De kracht van dit universele samenspel biedt nieuwe perspectieven. Daar waar het kleed van angst, boosheid, gevecht en zelfs wrok, schoonheid verdoezelt, ontstaan er prachtige leermomenten te ontdekken dat er meer bereikt wordt via diplomatieke bemiddeling. Het gesternte Weegschaal is de levenskunstenaar en biedt samen met Jupiter de scheppende kracht, harmonie en glans in alles wat het aardse leven fraaier maakt te brengen.

Jupiter en Libra (Weegschaal) sturen tot oktober 2017 met zinderende planetaire krachten, ethiek, het midden, compromis, liefde en vrede door ons melkwegstelsel! Wie verlangt hier niet naar!

Vertrouw op jouw zachte kracht, laat je intuïtie je de weg wijzen en wees de Vredesduif!

Met Liefde, Sandra

 

 

 

 

Maandprognose september 2016
In samenwerking met Renate van Nijnen Renarts World* 


Kristalhelder!

De levenskracht en het licht van de Zon beweegt inmiddels via 31 etmalen door het ijverige gesternte Maagd. Hiermee is een einde gekomen aan de speelsheid en vrije tijd van Leeuw. Deze overgang sluit naadloos aan bij het einde van de zomer- en vakantietijd. Er is werk aan de winkel en dat is exact waar Maagd over gaat!

De Zonnekracht in Maagd vertelt je: geen woorden maar daden en rekent af met
no-nonsensverhalen. Je word in optima forma aangemoedigd, je handen uit de mouwen te steken. Maagd verbindt haarzelf liever met nieuwe activiteiten en werkt liever, dan feestjes af te lopen. Sla een brug vanuit je hart met de onafgebroken, resonerende kracht van Zon in Virgo (Maagd). Je zult ervaren dat je opgetild wordt, zodat je ‘levenswerk’ via een vooral praktische concreetheid vorm krijgt. Let wel, het gaat hier vooral over de details maar handel niet té statisch.


De kleine communicatieve planeet Mercurius, tevens in het teken Maagd, biedt een stevige helpende hand. Mercurius draait namelijk in zijn omloopbaan, gezien vanaf de Aarde, schijnbaar terug en bereikt hiermee een retrogradestand van 30 augustus tot en met 22 september.
Er wordt je alle gelegenheid geboden om achter de schermen opbouwende voorbereidingen te doen en de achterstallige klusjes, die tijdens de zomerperiode zijn blijven liggen, af te handelen. Maagd is allergisch voor chaos en geeft je met al haar Aardse geduld de mogelijkheid kristalhelder te ‘zuiveren’. Hiermee bieden de planetaire krachten je tevens alles, om je lichamelijke en energetische gezondheid een ‘boost’ te geven.
Stel een eventueel pilot uit tot na 22 september en teken geen contracten welke een nieuw project definitief maken! Het gaat nu vooral over de kleine lettertjes, waarbij Mercurius en de Zonnekracht in Maagd je ondersteunen geen enkel detail over het hoofd doen zien.


Aan de lange zwaarte van de samenwerking tussen de hemellichamen Saturnus en Neptunus komt deze maand definitief een einde.
Vanaf eind het jaar 2015 tot en met deze septembermaand 2016, heeft dit spanningsaspect ‘drijfzand’ veroorzaakt.
Als je hebt ervaren dat een stevige fundering waar je op kon bouwen, telkens weer tussen je vingers doorglipte, klopt dit.

De kristalzuiverheid van de dienstbare Maagd, helpt je nu vanuit haar puurheid en vrouwelijke energie met onvoorwaardelijke liefde, om je fundamenteel verstoort evenwicht terug te vinden tijdens deze laatste ronde! Drijf mee in haar bewegelijkheid en veerkracht en focus je opnieuw op realiteit en details. Door ego te verbinden met ontnuchterende en ‘dienende kracht’ breekt de Hemel opnieuw open en biedt de fundering van Saturnus je opbouwende power. Maagd gaat over de vreugde van het bouwwerk en niet over gestreeld ego.


De grote geluksbrenger en planeet die tot nu toe in ons Zonnestelsel is ontdekt ‘Jupiter’ neemt op 9 september vervolgens de Totemstick over.
Deze gasreus wordt namelijk tot en met oktober 2017 verwelkomd door de lieftallige Weegschaal. Dat waar iedere bewoner op deze planeet naar hunkert, namelijk harmonie en het terugvinden van innerlijke balans, worden via het vergrootglaseffect van Jupiter gestimuleerd. Het symbool voor harmonie en vrede neemt jou en tevens ieder levend wezen, verder mee via een inner journey richting een nieuwe horizon. Hierover later meer.

Ik wens je een fantastische maand.
Met liefde, Sandra

Astrologische actualiteiten, 11 augustus 2016 In samenwerking met Renate van Nijen RenartsArt World* 

Eén en al oor en met liefdevolle aandacht, hebben de Maan in de warmte van het gesternte Leeuw en de schoonheid van het hemellichaam Venus je Ziel vanochtend in alle vroegte toegesproken om de leiding over je leven op te pakken. Hierin stond vooral een humoristische en speelse blik op jezelf en je huidige situaties centraal. Daarna heeft Maan klokslag 09:34 uur Nederlandse kloktijd besloten haar moederlijkheid en zilveren poederstof de aankomende dagen samen met de zuivere Maagd te verspreiden.

 

Dat je kieskeuriger wordt, toont de naar harmonie en schoonheid hunkerende Venus vrijdag 5 augustus, door de puurheid van het gesternte Maagd in te stappen. 
Hiermee heeft de gedetailleerde en perfectionistische Maagd in ons Zonnestelsel op dit moment de hoogste score, omdat tevens de communicatieve Mercurius en de grote geluksbrenger Jupiter onder haar vleugels bewegen.

 

Plannen maken voor een nieuwe horizon de aankomende maanden, bieden je een helder hoofd en hart! Misschien ben je er aan toe via een bucketlist te evalueren wat je niet langer uit wilt en mag stellen. Het is de kracht van Maagd om tot in ieder detail duidelijkheid te scheppen, waarin vooral de realiteit niet mag ontbreken.

 

Geef je hoofd, hart en buik dezelfde koers en breng orde in de chaos, zodat Jupiter volle kracht met je kan werken op het gebied van zelfvertrouwen en compassie voor jezelf!

 

Met liefde, Sandra
 

 

 
 
 
 

Astrologische actualiteiten, 3 augustus 2016
In samenwerking met Renate van Nijen RenartsArt World* 
 

Nadat het zilver van de Maan haar vurige kick-off van Nieuwe Maan in het stralende gesternte Leeuw heeft gegeven, volgt de vitaliteit van Mars op glansrijkende en krachtige wijze!

De kleine krachtpatser Mars heeft namelijk gisterenavond om exact te zijn 19:49 uur Nederlands kloktijd, het toekomstgerichte gesternte Boogschutter bereikt. Hiermee komt een einde aan een voor velen vooral intense periode, waarin oude karmische zaken aan de orde zijn geweest. De planetaire krachten... boden je alles op een presenteerblaadje, om nog eens achterom te blikken (retrogradestand Schorpioen), wat je in je doofpot (misschien wel jarenlang) wegstopte omdat het te gevoelig was. Een rouwproces in te gaan en te verwerken, om je op psychisch- en emotioneel niveau vrij te maken. Definitief afscheid nemen en je bevrijden van de verborgen dynamieken, welke onbewust beklemmend hebben gewerkt.

Het zijn de passievolle en creërende krachten van het element vuur, waarin de Zon (je Hart), de Maan (je Ziel) in Leeuw je innerlijk kind opnieuw laten zingen en dansen.
Het is de vitaliteit en dapperheid van Mars in Boogschutter die je ondersteund om jouw pijlen op de boog te zetten en een nieuwe toekomst in te schieten!

Ga, zeg 'ja' tegen jezelf, geniet en besef dat de tijd rijp is je wereld in eigen hand te nemen. Take your brand new day and future!

Met Liefde, Sandra


Astrologische actualiteiten, 30 juli 2016
 

Tijdens deze hoogzomerperiode, stelt het hemellichaam Mercurius zichzelf volledig tot je dienst, vanaf vanavond 20:18 uur Nederlandse kloktijd. Mercurius, ook wel de neutrale planeet genoemd, omdat hij nooit kiest voor het één of ander, stapt de nuttige en dienstbare invloeden van het gesternte Maagd in. 
Een periode van bezinning dienst zich aan, waarin Mercurius je keurig, maar ook kritisch in de gelegenheid stelt een optelsom te maken en voor jezelf opnieuw de puntjes op de 'i' te zetten.

Orde in de chaos scheppen en daarmee in je vaak overbelaste hoofd en verlangens van je Hart. Gebruik deze Zomerlounge periode en realiseer de nodige rustmomenten. Het is de stilte waarin de mooiste inzichten opnieuw op je pad kunnen verschijnen.

De eigenzinnige, zinderende krachten van de in scheefstand staande Uranus, in vloeiend aspect met Mercurius en Venus, bieden je wellicht net dát zetje wat je nodig hebt, om tot vernieuwende en bruisende inzichten te komen. Zeker vanwege de astrologische technische uitgaande planetaire bewegingen!

Welk avontuur en welke passie stel je steeds weer uit! Waarin verlang je naar helderheid?

Feel and use the power of the Universe!   

In samenwerking met Renate van Nijen RenartsWorld Art* Astrologische actualiteiten, 13 juli 2016

De bewegelijke, communicatieve krachten van de planeet Mercurius nemen je aanstaande nacht tot 30 juli mee door het gesternte Leeuw. Deze korte, maar krachtige, vurige en passievolle trip ondersteunen je vermogen om jezelf te laten zien en van je te laten horen! 

Het zijn humor, speelsheid en vooral onbevangen durven en willen genieten, wat het samenspel van dit prachtige Hemellichaam en het charismatische gesternte Leo (Leeuw) je vanuit de oogverblindende en mysterieuze Sterrenhemel, onafgebroken sturen.

Mocht je in een uitdaging belanden waarin je de leiding mag nemen, wordt je fantastisch ondersteund. Je innerlijke kind wilt floreren. (Bloeien, pronken, in welstand zijn)

Neem de leiding, geef je keel - en hartchakra alle ruimte en visualiseer iedere dag de zomerzon in je zonnevlecht. Zo zet je jezelf centraal en zal angst plaats maken voor innerlijk vertrouwen.

Ik wens je heerlijke dagen.
Sandra 
In samenwerking met Renate van Nijen RenartsWorld Art*  Astrologische actualiteiten, 6 juli 2016


Een aangenaam en uiterst gevoelig aspect tussen de Aphrodite Venus in het gesternte Kreeft en de kleine rode krachtpatser Mars in het gesternte Schorpioen, biedt je via vandaag vooral een intense touch! Je word feilloos in de gelegenheid gesteld te ervaren wat je nodig hebt om kracht op te doen, je gevoelige kanten te laten zien, onzekerheden te uiten en je vanuit je Hart uit te spreken. Zachtheid en erotiek vormen de ultieme combi, wat prachtig verbindt en op Zielsniveau raakt. Kijk eens naar jezelf wat je vanuit liefde en respect voor jezelf nodig hebt, waardoor je een stap dichter naar jezelf kunt maken.

Met Liefde, SandraAstrologische actualiteiten, 29 juni 2016
 
De kleine rode strijder Mars in het gesternte Schorpioen, beëindigd zijn tocht in zijn zogenaamde 'retrograde' omloop (tegengesteld) en zal vannacht klokslag 01:39 uur weer voorwaarts gaan bewegen. Dit betekent dat er een einde is gekomen aan een voor velen vooral intensieve periode, waarin iedere vorm van snelheid en progressie ontbrak. De centaur Cheiron in Vissen, heeft hier met het grootste gemak een aardig schepje bovenop gedaan. Dit duo haalt samen met je maar al te graag het onderste uit de kan totale overgave te combineren, om werkelijk tot de kern van je persoonlijk geluk te kunnen komen en werkelijk te worden wie je vanuit je uniekheid bent!

Als Mercurius, de planeet van communicatie vannacht ook nog de overstap maakt naar de zachtheid van Kreeft, wordt je alles gegeven om je in jezelf te nestelen, waar je de mooiste vorm van basisveiligheid opnieuw mag vinden. Namelijk in jezelf. Dit alles, in combinatie met afnemende Maan en haar Perigeum (dichtst bij de Aarde), zijn er waardevolle afrondingen mogelijk en neem je dát wat je de afgelopen 2,5 maand geleerd is, glansrijk mee naar een nieuw begin.

Zon en Mercurius in Kreeft bieden je fantastische momenten om je terug te trekken, in alle gezelligheid en knusheid te genieten van intieme gesprekken waarin gastvrijheid centraal staat.

Neem het ervan, ga vooral niet te snel en koester je onder de oogverblindende, mysterieuze Zomerse Sterrenhemel!
Astrologische actualiteiten, 17 juni 2016
 

Het is de zachtheid en naar gezelligheid hunkerende Kreeft, waarin Venus vanavond klokslag 21:39 uur Nederlandse tijd, haar intrede doet. Hiermee geeft zij de voorbode voor de Zonnewende, welke volgende week dinsdag plaats vindt en waarbij de Zon de Kreeftskeerkring in het Noorden, tegenover de Steenbokskeerkring in het Zuiden bereikt. Dag en nacht zijn dan even lang en blijkbaar is het de intentie van de Universele krachten, dat dit jaarlijks terugkerende fenomeen vooral wordt gevierd met de personen waarmee je liefdevolle en emotionele banden deelt.

Venus stuurt je met zachte hand richting de essentie van het leven! De start van dit weekend staat dan ook in het teken van verbinden, gezelligheid en geborgenheid! 
Saturnus in Boogschutter en Neptunus in het gesternte Vissen, bieden je zaterdag een spanningsboog om je over te geven aan dat waar je onvrijwillig mee verbonden bent. Laat je strelen door de Zonnestralen, wees trouw aan jezelf en keer terug in de ruststand. Relativeer en besef dat dit tijdelijk van aard is.

Kijk niet vreemd op als je zondagsrust door het samenspel van de retrograde Mars in Schorpioen je (on)aangenaam verrast door de verbinding met Uranus in Ram. De mogelijkheid tot een radicale, revolutionaire beslissing, willen de Universele krachten je niet onthouden. Blijf echter oog houden voor een te radicale ingreep door emoties en richt je gezicht opnieuw naar de grote ster Zon.

Fijn weekend! 
SandraAstrologische actualiteiten, 14 juni 2016

De sprankelende combinatie van de Zon en Venus in het gesternte Tweelingen, doen appél op je stretchvermogen vandaag. Het is de verbinding met de eigenzinnige en grensverleggende Uranus in het teken Ram, die je dag weleens geheel anders doet verlopen, als je keurige planning tot nu toe aan geeft. De elementen Vuur en Lucht vullen elkaar via de planetaire krachten op aangename wijze aan en bieden je de mogelijkheid om revolutionaire beslissingen en/of stappen te nemen. Richt je aandacht naar jezelf! Verrassende wendingen en onverwachte situaties doen je hart sneller kloppen en bieden je avontuur. Geef stress geen ruimte, maar laat het the heartbeat en ongekende mogelijkheden van de liefde en het leven zijn.

Succes! SandraSymbolon Solaarkaart Tweelingen


Happy Birthday


Ben je geboren onder het vrolijke gesternte Tweelingen, dan is deze vrolijke SymbolonTarot Zonnekaart voor jou.

Als geen ander beschik je vanuit de kracht van de Zon over een groot relativerend vermogen, waardoor je altijd weer de positieve kanten van het leven weet op te pakken. Veelzijdigheid is je kracht Tweelingen. Je bent dan ook in dit leven gekomen om een brede ontwikkeling op te pakken en veel te ondernemen. Als rasechte vrolijke noot ben je een ware aanvulling voor anderen en een fijne gesprekspartner. Communicatie is een grote kwaliteit. Tijdens de vele contacten die je opdoet, zal ook de ander veel voor je betekenen. Tweelingen, je behoort tot het archetype waarin de planeet Mercurius als heerser aan je is toebedeeld. Communicatie, humor en handigheid zijn je onder andere sterke eigenschappen. Vanuit deze kwaliteiten heb je dan ook veel tegelijkertijd in handen. Twee verschillende boeken lezen, twee beroepen of twee studies tegelijkertijd volgen, zijn je niet vreemd. Je laat je leiden door je nieuwsgierigheid en je kracht zijn logica en het mentale.  

Van harte proficiat Tweelingen! Wees trots op je openheid, maar bescherm daarin jezelf. Ik wens je een fantastisch nieuw Zonnejaar.  


Maandprognose mei 2016

 

 Taste Life 


De Zonnekracht heeft inmiddels het tweede teken van de dierenriem Stier bereikt en met deze zeer aangename Zonnekleuring wordt je deze periode heerlijk in de watten gelegd! Stier heeft namelijk alle tijd van de wereld en biedt je op alle lagen en niveaus vruchtbaarheid. Stier neemt het stokje van het gesternte Ram over en brengt de ontluikende lente volledig tot bloei.

Het is de stille kracht van Taurus (Stier), waarin de levenskracht van de grote ster Zon je verleid tot aangename verstilling. Dit gaat vooral gepaard met kwaliteit en een degelijke, gegronde en praktische aanpak! De schitterende ontluikende natuurweelde, een heerlijke niet al te intensieve wandeling in de buitenlucht, met als traktatie een terrasje onder de Zonnestralen met een goed glas wijn en heerlijke lunch, doen je goed en verleiden je aangenaam naar de ruststand. Je zult dan ook merken dat je verlangen groeit om de kwaliteit van het leven met al je zintuigen naar je toe te halen. Deze staan namelijk volledig open voor genieten en het proeven van je Aardse leven en natuurlijk de dimensie van de fijnstoffelijke wereld, welke naast elkaar bestaan.

Met alle geduld van de wereld wordt je dan ook alles gegeven om nóg meer energie te steken in datgene wat je op dit moment bezig houdt. Stier gaat namelijk over volharding. Laat dan ook vooral niets liggen, want dat is zonde! Jouw Goddelijke talenten worden namelijk alle vruchten geboden om tot volledige wasdom te komen.

Dat haastige spoed maar zelden goed is, laten je de kleine strijder Mars (tot eind juni) in het teken Boogschutter en de communicatieve krachten van de planeet Mercurius, ook momenteel in Stier, zien. Deze twee persoonlijke planeten (één van de technieken binnen de westerse astrologie) zijn, vanaf de Aarde beschouwt, in hun omloopbaan verandert en bieden je tevens de mogelijkheid van: op de plaats rust!

De daadkracht en vurige activiteiten van Mars hebben de snelheid uit de atmosfeer gehaald.

Dat dit nu ook frustraties oplevert is niet vreemd. Je verlangen naar voortgang, progressie om je projecten verder uit te bouwen worden namelijk ondermijnd.
Je krachten liggen nu op een heel ander vlak, namelijk verinnerlijking en je lichaams- Chi-energie alle gelegenheid te geven volledig te herstellen van de winterperiode die achter je ligt. Het leven vraagt zowel fysiek, emotioneel als energetisch veel van je.

De bewegelijke Mercurius in de retrogradeomloop, trekt je via de kleuring van het gesternte Stier met je aandacht naar binnen. Deze periode duurt tot 22 mei. De dagelijkse communicatievormen ondervinden hierdoor hinder. Het is goed hier rekening mee te houden en belangrijke afspraken, het teken van contracten etc op te schorten.
In gesprek zijn met jezelf en je innerlijke stem, bieden je op dat terrasje in de Lentezon prachtige nieuwe inzichten over jezelf en doen je ogen nog meer openen voor de schoonheid en de kwaliteit van het leven om je heen. Innerlijke wasdom en het landen in je basis / innerlijke kracht, zullen het aangename gevolg zijn van deze voorjaarslounge.

Maan zal op 6 mei haar stand van Nieuwe Maan in het gesternte Stier bereiken. Plant je nieuwe zaadjes in deze vruchtbare grond en kies voor een praktische en degelijke aanpak, zodat je een prachtige fundering legt onder je bouwwerk.
Als Maan op 21 mei haar Volle Maanstand in het gesternte Boogschutter bereikt, wordt je meegenomen in de oogst met je blik op de toekomst. Nieuwe visie, met de verdiepende gloed van filosofie en kennis bereiken je. Het is de mix van liefdevol, krachtig en recht door zee kunnen gaan, die je vurig zullen aanmoedigen in combi met de praktische krachten welke je voor die tijd onafgebroken en in je onderbewuste lagen fluisterend hebben toegesproken.


In de overgave en de sereniteit van stilte, vindt je waardevolle inzichten en antwoorden!


Met Liefde, Sandra 
                                                                    Astrologische actualiteiten, 21 april 2016 

Maan bereikt vannacht, om exact te zijn morgenochtend om 07:15 uur Nederlandse kloktijd haar Volle Maanfase, in de intensiteit van het gesternte Schorpioen. Deze uiterst gevoelige stand van Moeder Maan, strooit al haar Zilveren krachten over je heen. Oud zeer, angsten, pijnlijke herinneringen, jaloezie van anderen en wrok, diep weggestopt in de kraters van je onderbewustzijn, worden feilloos door een steek van de Schorpioenstaart doorbroken. De ontembare krachten van het licht en de liefde kunnen opnieuw binnenstromen.

De natuurlijke satelliet Maan in Scorpio (Schorpioen) biedt alles op een presenteerblaadje om jezelf te verlossen van datgene of diegene wat belemmerd. Het is de kracht van overgave, waarin de grootsheid in je, je Ziel het werk kan doen en je de weg wijst. Tot op cel en DNA niveau en alle lagen van je lichtlichamen vervolg je frank en vrij, heerlijk opgeschoond opnieuw je leven.

Neem de tijd voor een meditatief moment en verbindt je met dit kosmische verschijnsel, zodat de Phoenix in jou kan herrijzen.

Rise and shine! Met liefde, SandraAstrologische actualiteiten, 17 april 2016 

De kleine rode strijder ‘Mars’ nu in het gesternte Boogschutter, besluit vanmiddag om 14:15 uur Nederlandse kloktijd in een tegengestelde (retrograde) richting in zijn loopbaan te veranderen. Hier pikt iedereen een graantje van mee en dit in een behoorlijke tijd, namelijk tot en met 30 juni. De snelheid gaat uit de lucht en dit betekent dat je jezelf hierop enkel hoeft aan te passen! De heilzame kracht van slow motion, om nog intenser van het heerlijke voorjaar te kunnen genieten, met al zijn ontluikende Ram krachten. Het eerste teken van de astrologische dierenriem, welke met nieuw leven ieder seizoen weer opnieuw de Lente inblaast.

Maak je beweging naar binnen, zonder je regelmatig af en geef toe aan je fysieke en emotionele lichaam, die wellicht minder vitaal zullen zijn. Het is vanuit de kosmische sferen je gegeven om te onthaasten, minder perfectionistisch te zijn waarin de kracht van overgave je inspireert je leven vanuit andere invalshoeken te bekijken.

Het hemellichaam Mars is de vierde planeet vanaf de Zon en zal door zijn loopbaanverschuiving vanuit Boogschutter, tijdelijk terug keren naar het gesternte Schorpioen. De Universele krachten bieden je vanaf dat moment diepgang, transformatie van oude gedachten, situaties, misschien zelfs angsten en emoties. Dit, om vervolgens samen met de toekomstgerichte en vrijheidslievende Boogschutter jouw pijlen richting een nieuwe start in je leven af te schieten.

Volg deze verlichting en scheppende kracht, maak gebruik van de momenten om dieper te kijken om vervolgens naar grote hoogten te groeien.

Especially for mij dear father, Sandra


Maandprognose maart 2016

 

Touched by AngelsMet een fluweelzacht gebaar heeft het licht en de levenskracht van de Zon je via zijn Galactische reis, inmiddels meegenomen door de groep sterren, welke duizenden jaren geleden astronomisch benoemd is als Vissen. Hiermee belandt je tegelijkertijd in de afronding van een cyclus vanuit de westerse astrologie echter, neemt Pisces (Vissen) je vol overgave alweer mee in de beweging en oneindigheid van de cirkel van fluisterende geheimen en transformatieprocessen van het leven, dood en wedergeboorte, richting een nieuw begin.

Deze maand gaat over geraakt worden, overgave en het bevrijden van jouw innerlijke wereld. Dat gedeelte waarin de meesten in deze westerse wereld in het verleden onvoldoende zijn aangemoedigd, maar wat nu in onmetelijke snelheid van tijd en ruimte de koers vaart richting het ontwaken van de mensheid. Met andere woorden; je word vol vreugde en plezier aangemoedigd je natuurlijke frequentie opnieuw af te stemmen op de juiste golflengte.

Het is werkelijk af te lezen vanuit het kompas van de planetaire krachten, welke golflengte voor jou de juiste is!

Via een aanéénschakeling van de persoonlijke planeten, zit je absoluut niet stil en zal je merken dat je het ook heerlijk vindt hierin mee te gaan. De communicatieve krachten van Mercurius, bewegend tussen de Zon en Maan (je hoofd, hart en ziel), maakt op 5 maart klokslag 11:23 uur de overstap naar het gesternte Vissen. Dit maakt je dromeriger, verleidt je naar de minder praktische gang van de aardse zaken en stimuleert je intuïtie/ziel richting het verwezenlijken van je passie en dromen. De kleine rode krachtpatser Mars vervoert je richting het verleggen van je grenzen vanaf 6 maart door de overstap te maken in sterrentocht van Boogschutter.
Volg je verlangen de filosofische kanten van het leven verder te ontdekken. Stretch to the limit om te ontdekken dat de kennis in jezelf je nooit in de steek gelaten heeft. Trek er op uit naar één van de eilanden om je los te maken van het vaste land. Wandel en geniet van deze reis en maak er tevens een innerlijke reis van met een goed boek, een heerlijk glas wijn op jouw moment van de dag bij de open haard.

Vervolgens bereikt Maan haar nieuwe Maanstand op 9 maart, tevens in Vissen en moedigt je aan om je zaadjes te planten vanuit deze nieuwe plannen, zodat de Spirit van aankomende Lente met al haar ziel en zaligheid nieuwe leven kan inblazen.

Vervolgens zal de vrouwelijke sierheid van de planeet Venus tevens vanuit Vissen haar vleugels uitslaan vanaf 12 maart en je via de mooiste klanken van de Harp verleiden om helder zien te vergroten. Tegen die tijd zullen er momenten zijn dat je merkt dat je een softie bent geworden! Maak je geen zorgen, misschien wordt het tijd dat je ontdekt het stoere pantsertje niet meer nodig te hebben. Inmiddels heb je wellicht voldoende innerlijke kracht opgebouwd om je balans te behouden.

Maan bereikt op 23 maart haar Volle Maanstand in de prachtige Weegschaal en moedigt je aan eens goed naar de innerlijke – en uiterlijke schoonheid van jezelf te kijken. Maan staat dan recht tegenover de Zon, waardoor je Zielenkracht 100% weerspiegeld wordt. Tevens ontstaat er een Maansverduistering. Maak een moment vrij de puurheid in jezelf te aanschouwen en geniet. Bezigheden als schilderen, het luisteren naar de klanken van muziek, lezen en heerlijk met je geliefden samen zijn, brengen je heel dichtbij jezelf, balans, stilte in jezelf.

Als op 25 maart de traditionele ‘Goede vrijdag’ met aansluitend de paasdagen aanbreken, zal ook onze Aardse ‘zomertijd’ terugkeren. De planeet Saturnus draait in zijn loopbaan in tegengestelde lijkende richting en biedt je vanaf dat moment tot en met 12 augustus dit jaar, alle gelegenheid een verdieping te brengen om jouw innerlijke autoriteit verder te ontrafelen, te ont-dekken zodat je fundering nog steviger wordt. Geef jezelf vanuit discipline deze aandacht en creëer nieuwe grond onder je voeten!


Met liefde, Sandra  

 
 
                                                               Maandprognose februari 2016 

                                    Mind and Soul

 

Inmiddels ben je beland in deze 29 dagen tellende februarimaand en heeft het licht en de resonerende kracht van de Zon het gesternte Waterman bereikt.
Als rasechte en gepassioneerde Waterdrager, doet deze unieke en uiterst vriendschappelijke combinatie er alles aan om het sociale gehalte op hoger niveau te tillen. Het gesternte Aquarius (Waterman) weet immers alles van gezond en snelwerkend verstand en ziet uiterst scherp waar de kantjes gladgevijld kunnen worden wat betreft praktijken als macht, ego-gerichte praktijken en oneerlijkheid.

Deze periode volgt het thema ‘Echtheid’ van 2016 verder zijn pad en als de Zonnekracht in Waterman ook maar iets bespeurd van toneelspel, zullen Uranische krachten samen met de grens overtreffende planeet Pluto op confronterende wijze helderheid verschaffen.
Uiteraard geldt dit ook voor je persoonlijke leven. Mocht je als metafoor, het verlangen hebben je normaliter keurige en gepoetste schoenen te verwisselen voor een te gekke trendy en eigentijdse look, leef je vooral uit! Volg je hart, bevrijd jezelf van geprogrammeerde bezwaren en vindt de juiste balans tussen je mind and soul.
Alles wordt je op een kleurrijk presenteerblad aangeboden om je grenzen te verleggen, je leven over een andere boeg te gooien en vriendschap te sluiten met jezelf en de in jouw ogen, vreemde snuiter.
Kijk je medemens eens diep in de ogen en ontdek de waarachtigheid. Of iemand nu anders bid, een andere taal spreekt of zich anders kleed. Waterman laat je de schoonheid van het uniek en anders zijn, ontdekken.

Waterman is het feest waarin iedereen welkom is en biedt ons tijdens dit unieke Aquariustijdperk alle mogelijkheden gelijkwaardigheid en democratie op een hoger plan te tillen. De bonte en traditionele Carnaval van 7 t/m 9 februari toont dit ieder jaar weer opnieuw! Zo boven, zo beneden is ook astrologisch weer een bijzonder fenomeen van synchroniciteit. Voor het samenzijn met je vrienden en sociale contacten of gelijkgestemden zijn er mooie dagen aangebroken.
De naar één grote familie hunkerende Maan bereikt op 8 februari haar stand van Nieuwe Maan. Haar zilverkleurende stralen bieden je op emotionele wijze een prachtig moment om jouw stap naar een nieuwe toekomst te maken. Maak gebruik van deze unieke kracht. Take a moment je hart voor jezelf te openen op die dag en met kracht je intentie in je energieveld te plaatsen.

De kleine en drukke planeet Mercurius stapt op 13 februari om klokslag 23:43 uur Nederlandse tijd het gesternte Waterman binnen, waarnaast de schoonheid van Venus op 17 februari om 05:17 volgt. Wat zullen de astrologen genieten van deze uiterst wetenschappelijke standen.
Je denk- en handelsvermogen draaien op volle toeren. Zeker voor belangrijke zakelijke stappen of grensverleggende projecten een uitermate mooie verbinding. Toekomstmuziek legt je geen windeieren en grensverleggend bezig zijn biedt je nieuwe mogelijkheden. Volg je hart en geef de woorden van je ziel die op telepathisch / mentaal niveau met het grootste gemak bij je komen, alle ruimte. Experimenteer en ontdek de vele mogelijkheden van dat, waar je nog meer toe in staat bent! Je word uitgenodigd in de sneltrein te stappen van het ontwaken van het bewustzijn.

Volg de beweging van de naar vrijheid verlangende Venus en kleur zachtroze naar magenta roze met je geliefde en ontdek de liefde van het leven zelf!

                                                             
                                                                 
                                                                            Heb een fijne maand. Met Liefde, Sandra~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 


                                  Jaarprognose 2016

 


                                                  Empowerment!
 

Voor degenen die enkel geloven in ‘rozengeur en maneschijn’ duld de veelbelovende 12 maandelijkse cyclus van 2016 geen enkele speelruimte. Dit seizoen gaan de planetaire krachten enkel voor ‘echtheid’ en met minder nemen zij geen genoegen.

Je word gestretched tot the limit van je kunnen! Dit, zodat persoonlijke bevrijding definitief wordt en er afgerekend wordt met oude dogma’s, gedachten of verborgen zaken, waarmee je jezelf al geruime tijd staande houd en gebouwd zijn op een fundament waarin betonrot is ontstaan.
Tijdens de start van 2016 zetten de enorme verschuivingen die zowel in het privéleven, als op wereldwijd en economisch niveau op gang zijn gebracht, zich door. Het jaar 2016, welke opgeteld het getal ‘9’, is vanuit de westerse astrologie verbonden aan onze grote ster Zon en aan de leraar. Vertrouw op je innerlijke raadgever, de leraar in jezelf! Dat wat ‘klopt’ en dus vanuit echtheid wordt opgebouwd zal door de levenskracht en vitaliteit van de Zon, weldadig gevoed worden, met iedere maand een eigen specifiek thema. Dit thema zal gekleurd zijn door de 12 archetypes van de zodiak (dierenriem).

Iedere keus wordt ten volle ondersteund, mits deze gestut is op de intentie om persoonlijke- economische en/of wereldwijde bevrijding op gang te brengen. De planeet Pluto beschikt over krachten die groter zijn dan wij en jij en werkt intens samen met de rebel Uranus. De samenwerking tussen deze twee krachtpatsers neemt in de maand mei enigszins af, maar blijft je in de onderlagen prikken als je weer neigt naar het toneelspel van ‘het vertrouwde oude’.
Er ontstaan (verdere) breekpunten in dat wat werkelijk niet meer de bedoeling is! Dat wat je maar niet wilt zien, komt onherroepelijk en confronterend aan het daglicht. Onderliggende en verborgen zaken worden helder met als lastige, maar bevrijdende werking dat de grip wordt verloren in crisissituaties. Wat is het niet heerlijk als je jezelf niet langer hoeft te verdedigen omdat ‘echtheid’ dit jaar 2016 aan het woord is.

Persoonlijke- en/of zakelijke, chronische stress wordt bevrijdt als een verfrissende Lentewind. Het jaar 2016 is het seizoen waarin uiteindelijk pas echt duidelijk wordt welke prijs er is betaald en wat er is doorstaan. Het is aan ieder van ons te onderzoeken, hoe het magische zwaard van Michael te gebruiken. De planeet Pluto in de onbuigzaamheid en autoriteit van het gesternte Steenbok, blijft samen met Uranus in de revolutionaire en vurige Ram zeer dringend aanmoedigen dat gelijkwaardigheid, respect en democratie zeer centraal staan. De centaur Cheiron in de fluweelzachte Vissen, is tot en met het voorjaar samen met Pluto in aangenaam contact, om de (economisch) dichtgetimmerde regels van dat wat ‘moet en zoals het hoort’ losser te maken.

Halverwege april legt de kleine planeet Mars zijn strijdbijl er bij neer en wel tot 29 juni 2016. Er wordt alle gelegenheid geboden om op aangename wijze verdieping te genereren in de voorjaarslounge. Noteer dit in je agenda zodat je de dagelijkse lat wat lager legt. Gebruik deze weken ten volle om je af te stemmen op jezelf, zoals het bij je past. Ga deze studiemomenten in, om je innerlijke kracht praktisch hanteerbaar te maken.

The Force is Back, luidt Star Wars de klok. Deze synchroniciteit komt glansrijk overeen met de planetaire werkingen in 2016 van de planeten Pluto, Uranus en Neptunus. De planetaire krachten gaan onvermoeibaar en uiterst behoedzaam en vriendelijk verder, om je innerlijke wereld nog meer te openen. Muren veranderen in deuren, die op jouw tempo verder open gaan, zodat je werkelijk helderder kunt gaan zien dat toeval niet bestaat en dat ieder aspect in je leven, ieder persoon die je ontmoet een weerspiegeling is van dat waar je nog aan kunt werken.

Verleg je grenzen in 2016 en durf voorbij te gaan aan de vormen van de dag! Ontdek het waardevolle kristal, jijzelf.

                                   Samen met iedereen die 'Levenswerk' mogelijk maakt wens ik je een Happy New Year 2016! 
                                                                                                 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maandprognose december 2015 

 

Stemmen uit de Hemel

De bron welke leven mogelijk maakt in ons zonnestelsel, door zijn licht en warmte, ‘de Zon’, heeft inmiddels de visionaire Boogschutter bereikt. Sagittarius (Boogschutter) neemt je mee op zijn pijlen, om je vleugels uit te slaan, zodat je de wereld, de filosofische geheimen en kennis van het Universum kan ontdekken. Boogschutter laat je proeven dat ook jij tot op cel- en DNA niveau het hele Universum in je draagt. Ga mee in deze vogelvlucht, trek er op uit naar het avontuur van ‘kennis’ en laat je inspireren door de passie van het element vuur!
Durf je blik nog meer te richten op de toekomst en geef de Zonnekracht in het gesternte Boogschutter alle ruimte om via je hart, de puurheid van je ziel te bereiken, zodat jouw innerlijke stem nog meer ruimte krijgt. 
Het zijn de gepassioneerde kleuren rood, oranje en geel die je helpen je te verbinden, angsten los te laten en te gronden. Durven vertrouwen op je kennis en inzichten, zijn nu de thema’s waarmee je jezelf verbindt. Verleg je horizon en volg je verlangen hierin! Boogschutter neemt je namelijk mee op jouw levensreis om je vervolgens te kunnen verbinden met de schoonheid van de wereldwijde culturen en hun religies. Dat de communicatieve planeet Mercurius hier zeer ijverig mee verbonden is, blijkt omdat ook Mercurius door het gesternte Boogschutter beweegt. Dit ultieme koppel laat geen moment voorbij gaan, een goed en diepgaand gesprek te kunnen voeren en aan nieuwe toekomstplannen te bouwen. Het lezen van een inspirerend boek, het  doorbladeren van tijdschriften die bol staan van ideeën op het gebied van filosofie en psychologie, een documentaire bekijken of het volgen van een training of cursus, zijn zinvolle bezigheden. Onze natuurlijke satelliet ‘Maan’, bereikt haar Nieuwe Maanstand op 11 december, tevens in het teken Boogschutter, om vervolgens op 18 december haar stand van eerste kwartier in Vissen te plaatsen. Maak je keuze en genereer jouw nieuwe start om vervolgens via het weten van je fluweelzachte innerlijke stem/intuïtie, je koers te bepalen en uit te zetten.

De opvoedkunde van de planeet Saturnus, ook in het teken Boogschutter houdt je de aankomende maanden in beweging om je te verleiden naar je toekomstdoelen. Het is goed rekening te houden met de uitdaging dat je werkelijk overtuigd bent van je jezelf en je innerlijke autoriteit, oftewel natuurlijke intuïtie, innerlijke stem.
Neptunus in haar eigen teken Vissen doet hier namelijk appél op. Er is namelijk een planetair samenspel ontstaan met Saturnus en Neptunus, een spanningsaspect en deze zal tot volgend jaar september duren.
Je behoefte aan zekerheid, structuur en het controleren/beheersen van situaties komt behoorlijk op de tocht te staan! Niets menselijker dan dat, maar toch wordt er van je gevraagd te stretchen, anders wordt het een lastige klus. Blijf met jezelf in gesprek, geef je over aan de kunst van overgave! Creëer structuur en overgave in juiste balans en je komt tot de wonderbaarlijke ontdekkingen dat het altijd weer goed komt.

De kleine, dappere Mars laat zich liefdevol strelen door de lieftallige en schone Weegschaal. Assertiviteit is tijdens deze decembermaand veranderd in diplomatiek bemiddelen en toont dat in de kracht van onderhandelen en in balans afstemmen op elkaar de mooiste resultaten biedt. Zijn tegenhanger Venus zorgt dit maal voor de juiste balans door in de nacht van het verjaardagsfeest van Sinterklaas 5 december, klokslag 05:15 uur de intensiteit en begeerlijkheid van het gesternte Schorpioen in te gaan.
Venus en Mars vormen deze maand als uitdagend koppel een leuke combi. De rollen zijn omgedraaid. De kracht van liefde wordt intenser en biedt je liefdesleven mooie verdieping en verbinding.

De Engelenkoren luiden de start van de winter in op 22 december. Om 05:48 uur Nederlandse tijd, zal de Steenbok deze traditie weer inzetten op gracieuze en heilige wijze. Steenbok is de ‘Lichtbrenger’ en draagt zorg voor de al eeuwenlange heilige verbondenheid tussen Hemel en Aarde.

Dat het tijdens deze sfeervolle decembermaand intens en sfeergevoelig verbinden is, laat ‘Maan’ opnieuw zien, door op eerste kerstdag haar Volle Maanstand te bereiken in de zachtheid en naar sfeer en gezelligheid hunkerende Kreeft. Het zijn gastvrijheid, knusheid en genieten van het gezins- en familieleven welke centraal staan. Geniet!

Tijdens de dagen rondom Kerst, staat de tijd even stil. Geniet intens met elkaar en in afzondering van deze heilige momenten van stilte, zodat het wonder van het Licht je niet ontgaat. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Artikel 27 november 2015


De opvoedkunde van de planeet Saturnus gaat het aankomend weekend hand in hand met de levenskracht en doelgerichtheid van de Zon. Beiden doen op dit moment hun tocht door het visionaire teken Boogschutter en zetten hun pijlen op de boog om je te verleiden naar je toekomstdoelen. Hier is natuurlijk niets mis mee, mits je werkelijk overtuigd bent van je innerlijke autoriteit, oftewel natuurlijke intuïtie, innerlijke stem.

Neptunus in haar eigen teken Vissen doet hier namelijk appél op. 
Dit planetaire samenspel met Saturnus en Neptunus, zal tot volgend jaar september duren. 
Je behoefte aan zekerheid, structuur en het controleren/beheersen van situaties komt behoorlijk op de tocht te staan! Niets menselijker dan dat, maar toch wordt er van je gevraagd te stretchen, anders wordt het een lastige klus.
Blijf met jezelf in gesprek, geef je over aan de pijlen van Boogschutter en je zult zien; zij schieten midden in de roos!

Creëer structuur en overgave in juiste balans en ontdek de kleurrijke kracht en gezegende weelde van overgave.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Maandprognose november 2015


Passie Transformatie en Intensiteit

Samen met een gepassioneerde Zonnekracht in het sterrenbeeld Schorpioen, belandt je in een periode wat gaat over doorleven en intensiteit. Het is het soms gevreesde astrologische teken Schorpioen, waardoor de kern van ons Zonnestelsel, de Zon zich het grootste gedeelte van deze maand beweegt.
Je word aangemoedigd je passie te volgen en jezelf feilloos te laten loodsen door je ‘radar’ van het innerlijk weten.

De periode van afbraak is begonnen en dat dit niet kleurloos, kil of koud hoeft te zijn, laat deze schitterende, bontgekleurde herfst nu al dagen zien. De natuur en Moeder Aarde trekken zich op ons continent langzamerhand terug om in een ruststand te komen en dat hebben zij wel verdiend!  

Het zijn de duistere onderstromen van Scorpio (Schorpioen), welke je blindelings weten te raken op de uitdagingen welke je schuwt. Kijk niet vreemd op als je in contact wordt gebracht met je eigen schaduwkanten, zoals angst, wrok of woede. Je krijgt alle gelegenheid om aan het einde van je eigen donkere tunnel, het licht weer te zien schijnen. Dit kan uiteraard zeer confronterend zijn.
Zon in Schorpioen neemt je mee de diepte in, zodat transformatieprocessen grondig hun werk kunnen doen en de eventuele ‘emotionele angel’, eindelijk verwijderd kan worden. Voor lauwheid is even geen ruimte! Neem je het dappere besluit jezelf de aandacht te geven via zelfonderzoek, wordt je hierin zeker aangemoedigd. Schakel desnoods een professional in voor zelfreflectie.

De bewegelijkheid van de kleine, communicatieve planeet Mercurius, neemt van 2 november tot en met 20 november 2015 ook het besluit, de gemoederen van dat wat leeft in de diepte, tevoorschijn te halen. Dit, door tevens de astronomische loopbaan van het gesternte Schorpioen te betreden.
Je zult merken dat je, misschien wat ongemakkelijk, als vanzelf belandt in een diepzinnig gesprek en dat de vinger feilloos op de juiste blauwe plek wordt gelegd. Houdt er rekening mee dat je misschien een ongewenste spiegel wordt voor gehouden.
Kortom, je hart is in ieder geval bereidt je eigen onderwereld te betreden en dit eventueel en mede dankzij de ander.  Een transformatieproces kan vervolgens met vlag en wimpel slagen. 

De stand van Nieuwe Maan op 11 november, gooit meedogenloos vervolgens nog wat kolen op het vuur om eventueel gesudder geen ruimte te geven! Je word met hand en tand aangemoedigd, vanuit een grondige reorganisatie het nieuwe startsein te geven voor jezelf.

De vrouwelijke Aphrodite Venus en de oorlogsgod Mars, bewegen al een tijdje hand in hand samen door de Gordel van de astrologische dierenriem. Na behoefte te hebben gehad naar gedetailleerd onderzoek, laten zij beiden de touwtjes vieren om gezamenlijk de lieftallige en harmonieuze Weegschaal in te stappen. Deze verzachtende stand zal op 12 november van start gaan en betekent dat je liefdes- en vriendschappelijke relaties het fijn krijgen. Verlangen naar warmte, genegenheid en een liefdevolle verbinding nemen toe en eventuele scherpe kantjes verdwijnen. Waak er wel voor dat je niet alles met de mantel van liefde wilt bedekken, in deze Schorpioentijd.

Als de prachtig blauwgekleurde en achtste vanaf de Zon gezien planeet Neptunus, weer in vloeiende beweging terugdraait in haar loopbaan om de Zon, is op collectief niveau ons zesde zintuig weer naar de buitenwereld gericht. Deze uiterst fijnstoffelijke en verfijnde communicatiebron verbindt je opnieuw met de buitenwereld. Als je goed geaard bent, kan je nog meer in overgave naar jezelf en de Wereld om je heen zijn.

Het zijn de grootste Mysteries van het leven, waarin de mooiste, ontluikende schoonheid rust!  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Maandprognose oktober 2015

 


Terug naar de eenheid

Inmiddels heeft de levenskracht en het licht van de levensomvattende kracht Zon, gekozen voor de altijd naar liefde hunkerende Weegschaal. Op dit moment in astrologische tijd hebben Zon en Weegschaal samen de deal gesloten, om je vanuit het geheimzinnige gefluister van het Universum aan te moedigen je verbinding nog verfijnder af te stemmen.
Nu gaat het om de kracht van kwetsbaarheid en kwetsbaar durven zijn! Dit valt niet altijd mee in onze zakelijke concrete maatschappij, waarin de disbalans van het ego aardig wat uitdagingen biedt.

Tijdens deze periode staan afstemming en puurheid, met een tikkeltje inkeer, centraal. Je bent dan ook in een fantastische periode belandt om je samen met de altijd in schoonheid ademende Libra (Weegschaal), te richten naar de medemens en naar ieder levend wezen. Het wereldwijd georganiseerde feest van de dieren ‘Dierendag’ welke is ontstaan naar de feestdag van de heilige Franciscus van Assisi op 4 oktober, is hier zeer treffend.

Zowel op zakelijk- als liefde- en vriendschappelijk gebied is samenwerken nu een pré! Er hangt flexibiliteit en harmonie in de lucht, waarin met liefdevolle inzet alles in het vermogen wordt gesteld om precies in het ‘midden’ uit te komen.
Daarbij wordt je een aangename overdosis van creativiteit geboden. Hiermee slaag je met vlag en wimpel voor dát project, waarin je ook een mooie look wilt creëren.
Zeker zolang de communicatieve krachten van Mercurius je tot en met 9 oktober je eigen diepte in blijven sturen, wordt de creatie die vanuit jouw innerlijk ontkiemd, met volle kracht bijgestaan.

Immers, het is natuurlijk ook de bedoeling dat je de verbinding met je eigen afstemming verfijnd! De meeste stemmen gelden namelijk met die van jouw stem en tegelijkertijd het gefluister van de fijnstoffelijke, goddelijke wereld.
De kleine bewegelijke Mercurius zal op 10 oktober weer optimaal meebewegen in de planetaire loopbaan. Hiermee sluit je de periode van verinnerlijking af en wordt je groen licht gegeven je met alle verbondenheid af te stemmen op de buitenwereld.
Blijf hierbij je belofte trouw om tegelijkertijd in wezenlijk contact met jezelf te blijven. De Zon in Weegschaal heeft psychologisch namelijk alles te maken met je persoonlijkheid en zelfbeeld.

Schilderkunst, cultuur, je zintuigen laten strelen door de verfijnde klanken van muziek, bieden je alles op een presenteerblaadje om voldoende inspiratie op te doen om het ‘Aardse’ leven opnieuw in alle aangenaamheid te proeven.
Doe jezelf een prachtig Herfstboeket cadeau en versier je huis met oogstrelende, knusse accessoires als op 25 oktober de Aardse wintertijd je meer aan je huis doet kluisteren.

De stipte Maagd houdt je overigens ook druk bezet om vooral de nuchtere en belangrijke details niet uit het oog te verliezen. De samenkomst van de planeten Jupiter, Mars en vanaf 8 oktober Venus, om klokslag 19:29 uur Nederlandse tijd, blijven je werkijver met veel plezier aanmoedigen.
Maak hier gebruik van en werk met veel plezier aan een gezonde leefwijze, het tot in de puntjes opbouwen van jouw persoonlijk imperium en durf naast de enorme liefdesstroom die er nu is, ook kritisch te zijn. Je grenzen aangeven blijft voor velen belangrijk.

Met de Zwarte Maan in Weegschaal tot 21 mei 2016, blijft onvermoeibaar en met onvoorwaardelijke Liefde, collectief de poorten naar gevoeligheid in het contact, van schoonheid en harmonie openhouden. Juist dat punt wat onze Aarde met al haar bewoners nodig heeft.

Ware Liefde vraagt niet, maar stroomt van binnen uit!

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Astronews 11-09-2015


Aanstaande zondag worden wij onder de oogverblindende sterrenhemel op fenomenale wijze in een reeks van ontwikkelingen meegenomen tijdens deze septembermaand 2015. 

Uiterst subtiel, liefdevol maar hier en daar ook met vlijmscherpe kritiek, neemt het gesternte Maagd je mee richting de pure diepte van je hart, in combi met tegelijkertijd een nieuwe start. 
Zondag ontstaat er namelijk een Zonsverduistering klokslag 
08:54 uur, met daarnaast de stand van Nieuwe Maan om 08.41 uur in Virgo (Maagd). Vanuit het samenspel van deze Hemellichamen wordt er een brug geslagen tussen een glasheldere (misschien confronterende) blik, op dat wat er in je persoonlijke processen afspeelt, met tegelijkertijd de diepte van je onderbewuste lagen. Maak gebruik van deze analyserende krachten, zodat rechtvaardigheid, innerlijke vrede en nieuwe inzichten tijdens je persoonlijke processen je in de juiste beweging zetten. 
De Volle Maan en tevens Maansverduistering in het gesternte Ram op 28 september, bieden je vervolgens alles om vanuit jouw eigen diepte een glansrijke kick-of te creëren. Beweeg deze dagen mee met de natuurlijke krachten, zodat het spiegelende effect van je hart en ziel je waardevolle inzichten kunnen bieden! Succes!

 

Maandprognose september 2015


Get to work


Zon heeft tijdens de start van deze maand inmiddels de reinheid van het gesternte Maagd bereikt en slaat hiermee de spijker op z’n kop. Het is afgelopen met uren luieren met je gezonde verstand op nul en tijdloos bladerend door je tijdschrift,de dag doorbrengen.

Ieder jaar als de schoolvakanties voorbij zijn en het werk weer een appél op je doet, verschijnt daar hoog boven je hoofd in de oogverblindende sterrenhemel het teken Virgo (Maagd). Hemel en Aarde laten weer ontluikend zien dat zij synchroon bewegen in de oneindige cyclus van overgave en beweging.

Er hangt gedrevenheid en toewijding in de lucht en de tijd is aangebroken om je handen flink uit de mouwen te steken. De kracht van de Zon in Maagd moedigt je  aan de boel lekker op te schonen, de puntjes op de ‘i’ te zetten en al je ijver in te zetten om het hoogste goed voor jezelf te halen. Er wordt orde op zaken gesteld en weer eens goed geëvalueerd. Hier is wel voorzichtigheid geboden. Waak er voor dat je geen te kritische blik op jezelf werpt of op anderen en gebruik deze universele krachten om voor jezelf waakzaam te blijven, zodat je niet over eigen grenzen gaat. Zon biedt je met zijn gouden gloed dienstbaarheid voor jezelf.

Het grootste hemellichaam welke tot nu toe in dit zonnestelsel is ontdekt ‘Jupiter’ doet sinds 12 augustus ook in het astrologische uurwerk met Maagd mee. Jupiter doet er nog een schepje bovenop en zal de interessante ontwikkelingen met snelheid verder op gang brengen, op het gebied van de gezonde leef- en voedingsstijl. Dit wordt namelijk steeds belangrijker. Jupiter is de grote geluksbrenger en met zijn werking als een vergrootglas, staat hij in diepere zin ook bekend door zijn genezende kracht. Samen met Maagd en zijn compagnon de Zon, zal je behoefte zeker groeien om je lichaam, ziel en geest beter te onderhouden. Je wordt je er steeds bewuster van dat je fysieke lichaam een unieke fabriek is, welke je goed moet onderhouden.

Als Maan in al haar moederlijkheid haar nieuwe Maanstand bereikt op 13 september vindt er tevens een zonsverduistering plaats. Met al je nieuwe voornemens word je direct de diepte ingegooid om nog even in het duister te tasten naar de ontbrekende gegevens op de harddisk van je hart en ziel. Heb je nog iets nodig? Ontbreken er nog gegevens? Dan is nu de tijd aangebroken om de nodige liters water, kruidenthee en voeding zonder chemische toevoegingen te nuttigen. Bewegingsleren als Tai Chi, Vinyasa Yoga of Yin Yoga, eindeloze wandelingen en de sportiviteiten die je aanspreken werken praktisch en zijn feitelijk nodig om gezond en fit te blijven. 

De planeten Venus en Mars ontmoeten elkaar in de speelse Leeuw, tot half november 2015. Dit is uitzonderlijk lang! Je zult merken dat je verlangens groeien gezien te willen worden. Je voelt je aantrekkelijker en stapt in een meer extroverter gedrag. De Aphrodite Venus en mannelijkheid van Mars bezorgen vanuit de kosmische hoogte, de vurigheid van passie. Zeker voor de liefdesrelatie is dit een prettige bijkomstigheid. Ook je motieven op liefdes- en relatiegebied krijgen alle gelegenheid onderzocht te worden. Je doet er goed aan in deze periode helder te blijven en je bewust te zijn van het spiegelende effect in relatie tot de ander. Expressie en creativiteit worden geactiveerd. Maak hier gebruik van, ga op stap met Venus en Mars en vier de lichtheid van het leven! 

De planeet Mercurius in de zachte Weegschaal werpt voor de 3e keer dit jaar van
17 september tot en met 9 oktober 2015 de communicatie over een andere boeg. Je doet er goed aan afspraken dubbel te checken, belangrijke zakelijke transacties eventueel op te schorten en in relatie tot de ander goed op te letten voor eventuele miscommunicatie. Dit is namelijk in een oogwenk ontstaan. Ons vaak overbelaste communicatiesysteem laat ons op praktische wijze in de steek. Computerstoringen, vreemd fileleed en het openbaar vervoer wat niet soepel verloopt, komen voor. 
Wat subliem werkt is je aandacht vestigen op achterstallige klussen, achter de coulissen je werk te doen en vooral via meditatieve momenten de stilte en rust in jezelf opzoeken. 

De rechtvaardige, maar ook strenge opvoeder Saturnus doet na een planetaire reis van ruim 2,5 jaar in Schorpioen, op 18 september tot het jaar 2017, zijn intrede in het gesternte Boogschutter. Hiermee breekt er een gloednieuwe periode aan. De loopgraven van Schorpioen verdwijnen uit zicht.

Je zult merken dat je te maken krijgt met twee tegengestelde krachten, die je flink aan het werk houden en je aanmoedigen de grote wijsheid en oerbron in jezelf vorm te durven geven. Dit gebeurt zoals altijd in je dagelijkse gang en realiteit van het leven en de keuzes die je hierin voor jezelf moet maken. Zeker als je verlangt naar expansie en persoonlijke groei bieden deze kosmische krachten je het neusje van de Zalm. 
Saturnus en de pijlen van Boogschutter moedigen je aan om je grenzen te verleggen, je visie en kijk op zaken uit te breiden. Volg je expansiedrift en passie, maar verlies ook zeker de realistische grenzen niet uit het oog. Saturnus roept je op opvoedkundige wijze absoluut terug en zal je matigen en afremmen. 
Ook vanuit de buitenwereld zullen religies, filosofie en de spirituele leefwijze belangrijke lessen bieden aan de wereldbevolking. 

Overgave aan het grotere in jezelf, maakt je mooiste dromen waar. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maandprognose augustus 2015

Zonneschijn en sprankelende Liefde

Het is de Koninklijke Leeuw, welke deze periode de hoofdrol heeft en hier houdt Leeuw wel van!
Met al zijn charisma verblijft de levenskracht en de warmte van de Zon voor het grootste gedeelte in het gesternte Leeuw. De Zon verleidt je op krachtige en speelse wijze om de schaduwen achter je te laten en met rechte rug en opgeheven hoofd de hoofdrol en de leiding in je leven te nemen. ‘Neem je wereld in eigen hand’ en laat je aangenaam verleiden door de glimlach van oor tot oor, welke je als kind onwaarschijnlijk vele malen zal hebben getekend. 

De koperen gloed van de Zon is astrologisch, technisch verbonden met het teken Leeuw en hiermee o.a. verbonden met je hart en hartchakra. Je energetisch systeem moedigt je tijdens de zaligheid van deze vakantieperiode aan, om met regelmaat dat plekje achter je hart op te zoeken, te strelen in gedachten en jezelf af te vragen of je leven op dit moment voldoende rijk gevuld is! Wat zou je willen beleven en wat heb je nodig om van je leven een groot feest te maken. Je innerlijk kind opnieuw tot leven wekken, gek doen en de bloemetjes royaal buiten zetten, zijn nu je opdracht. Laat je verleiden door deze zomerpracht en vier het leven!

Op 7 augustus bereikt Maan haar fase van het laatste kwartier en dit maal in het teken Stier. Ga tijdens deze periode mee in je emotionele behoefte om niet alleen te ‘genieten’ maar ook een tip van de sluier op te lichten waarin je iedere keer weer de mist in gaat op het gebied van trouw zijn aan jezelf. Stel je hartenwens niet langer uit en geef jezelf dat mooiste cadeau, met de grootste kleurrijke strik, wat je al zo lang uitstelt! Je word aangemoedigd vooral royaal en joviaal voor jezelf te zijn.

Als op 9 augustus de daadkrachtige Mars voor een lange periode de emoties van Kreeft verlaat en ook het element vuur van Leeuw instapt, zal je merken dat je lichaamsvitaliteit toeneemt. Dat wat je wilt en waar je voor wilt gaan, wordt vanaf dat moment aangemoedigd. Laat je manen strelen en maak gebruik van deze toenemende power! 
Voor de Liefde in je leven smelten de laatste zorgen als sneeuw voor de Zon en is het deze hoogzomerperiode waarin je voor jezelf en de ander(en) een stralend voorbeeld bent. Cupido is druk in de weer. 
Let wel op: de planeet Venus blijft je door haar tegengestelde verkenningstoer op dit moment, tot en met 5 september aanmoedigen dat liefde en aandacht voor jezelf de allereerste gouden regel is. Be the Sunshine in your own live! 

Als Maan op 14 augustus haar stand van ‘nieuwe Maan’ in het teken Leeuw bereikt, wordt je alles gegeven om alle inspiratie die je in deze gouden tijd tegenkomt, voor jezelf in te zetten. Maak gebruik van dit Universele gebaar en gooi al je creativiteit en speelsheid in de ring van oneindigheid! Creëer je eigen leven en durf de leiding te nemen om te bepalen wie hier wel en niet aan kunnen deelnemen. 

Als op 2 augustus de leraar Saturnus in het teken Schorpioen vindt dat je genoeg op de proef bent gesteld, keert hij terug in een stromende planetaire loopbaan. Er wordt vanaf dat moment volwassenheid van je verwacht. Treed als opvoeder in je eigen leven op door je rug te rechten, je angsten los te laten om vervolgens stevig in je eigen basis te gaan staan. 

De overgave van Volle Maan in Vissen op 29 augustus, laat je zien dat er in jou en om je heen een onuitputtelijke bron van kracht en energie is. 

Stap op het podium van het leven en haar Magie en straal als gouden gloed! 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Maandprognose juli 2015


Creatie en Zelfverwezenlijking 

De koperen gloed van de Zon, welke met zijn licht en warmte zorg draagt voor het leven van ieder wezen hier op Aarde, heeft inmiddels met al zijn kracht en warmte het gesternte Kreeft opgezocht. 
Kreeft is het vierde teken van de westerse dierenriem en vindt dat het na de lichtvoetigheid en minder serieuze zaken van zijn voorganger Tweelingen, weer hoog tijd is geworden om je bezig te houden met de serieuzere en gevoelige lagen van het leven. 

Deze Universele combinatie wakkert verlangens aan van emotionele verbondenheid met iedereen die je lief is. De zachtheid en gevoeligheid van Kreeft neemt je met zachte hand mee en bezorgt je alle gelegenheid te genieten ultieme familie- en gezinsmomenten. Je word je weer eens bewust uit welk nest je komt en waar je wortels van het verleden in rusten. Herinneringen worden uit de oude doos gehaald. Fotoalbums komen op tafel. Kortom, tijdens deze zinderende warme dagen wordt je alles geboden om gezamenlijk tot in de late uren te genieten van Aardse emotionele verbondenheid.  

Familiaire ervaringen die niet altijd rozengeur en maneschijn zijn geweest, kunnen stevig onder de loep worden genomen. Dit kan voor wrijving zorgen. Zeker omdat de kleine rode strijder Mars en de communicatieve Mercurius voor het grootste gedeelte deze periode ook de gevoeligheid van Kreeft niet verlaten. De planeet Mars heeft nu weinig met daadkrachtig optreden en voordat je het weet verwaterd zijn energie, totdat het oplost in een poel van emoties. Overigens zingt je vitaliteitskracht ook een toontje lager. Pas je hier op aan.

Gelukkig is Cancer (Kreeft) van alle tekens van de dierenriem degene die op het gebied van gastvrijheid, alles tevoorschijn haalt! Mercurius heeft het tuinhekje gezellig open staan. Met de zomersalades op tafel, de barbecue op zachte stand en een glas koele sap krijgen eventuele te grote emoties alle gelegenheid om tot rust te komen. 

Als Maan op 2 juli haar Volle Maanstand bereikt in het teken Steenbok, zal het aan ambitie niet ontbreken. Maak een optelsom van dat wat je hebt bereikt voor jezelf en kijk met Aardse nuchterheid, waarin je meer verantwoordelijkheid mag nemen. Of waarin je jezelf streng mag toespreken of situaties en gevoelens eigenlijk jouw verantwoordelijkheid wel zijn! 
Het zilveren gefluister van Maan doet ook even aan bij de transformatie krachten van Pluto, om je mee te nemen naar eigen diepte. Stem je af op de fijnstoffelijkheid van je ziel om te horen en te voelen of het okay is voor nu en welk pad je in mag slaan.


De planeet Venus regeert over liefde, schoonheid en harmonie. Zij bereikt voor een lange periode vanaf 25 juli haar retrograde stand in het teken Leeuw tot 6 september 2015. 
Er wordt je ruimschoots de gelegenheid gegeven of je liefdessnaren van je gevoelige Harp opnieuw gestemd moeten worden! Geniet hiervan en trek je met grote regelmaat terug met de liefde van je leven. Durf kwetsbaar te zijn, jezelf vol overgave te laten zien en horen. Herken en erken de schoonheid in jezelf en spiegel dit naar je geliefde en je omgeving! Geef je over aan de warmte en passievolle tendensen van het teken Leeuw. Venus staan dan heel dichtbij de Aarde waardoor de intensiteit van haar krachten toenemen. Zij vertelt je: ‘Sta heel dicht bij jezelf’ 

Zelfcreatie- en verwezenlijking halen het mooiste uit je tevoorschijn! 

Met liefde, Sandra 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Maandprognose juni 2015

Free your mind

Het vervolg van dit voorjaar brengt je nu lichtvoetigheid en sprankeling! Je zult merken dat je verlangen naar meer ruimte sterk aanwezig is. De Zonnekracht in combinatie met de lichtvoetige Tweelingen, moedigen je hier op aangename wijze op aan! 
Daar waar in vorige maand grondigheid en een wat conservatiever inborst je aanspoorde om vorm te creëren, is het nu de warmte en levenskracht van de Zon in Tweelingen welke je onvermoeibaar bijstaan op het gebied van netwerken.


Hoewel de planeet Mercurius, ook in het teken Tweelingen, je nog steeds bemoedigd om vooral je eigen raadgever te zijn, zal deze planetaire stand je op 12 juni weer meevoeren de grote wijde wereld in. Net als in de natuur waarin het stuifmeel en de nectar van de bloemen nu worden meegenomen, door de kleurrijkheid van de bijen en vlinders. Onze grote wereld van communicatie loopt vanaf dat moment weer vloeiend, waardoor je de nieuwe gebieden kunt verkennen, waarin je als het goed is aardig wat voorwerk achter de schermen hebt verricht. Onze gevleugelde boodschapper Mercurius is na de Maan, de snelst bewegende planeet door de Westerse
dierenriem en blijft in verhoging staan door Gemini(Tweelingen). 
Waar het om gaat is dat je jezelf vooral ontwikkeld in de breedte en je grenzen behoorlijk verlegt. 

Als Maan op 2 juni haar volle Maanfase bereikt in het teken Boogschutter, wordt je het ultieme moment gegeven om een optelsom te maken van dat wat je aan levenskennis de afgelopen 4 weken is bijgebracht. Kijk echter niet te lang achterom! Maan en het gesternte Boogschutter laten je namelijk juist de toekomst inkijken, levensvisie en wijsheid van de plank te halen. Haal je oogst binnen, maak gebruik van het kennisteken Tweelingen and make your fresh new (door)start met passie!

Op 15 juni zal de grens aangevende, met ringen omgeven Saturnus, opnieuw het teken Schorpioen binnenstappen. Je beland in jouw examenperiode tot 17 september 2015. Dat alles wat je grondig en soms topzwaar doorleefd hebt in de loopgraven van Schorpioen de afgelopen c.q. 3 jaar, wordt je dan enigszins op
een presenteerblaadje aangeboden, om via multiple choise vragen een glorieuze 10 met een griffel te halen. 
Free your mind, reken af met je angsten om vervolgens definitief af te rekenen
met het front.

Als op 21 juni de heerlijkheid van de zomer aanbreekt en het gesternte Kreeft zijn familiare invloeden over je uitstrooit, is het tevens Vaderdag. Een fijne bijkomstigheid omdat gastvrijheid en verlangen naar gezellige verbondenheid, overvloedig aanwezig zijn. 

De daadkrachtige Mars kiest tevens op 24 juni voor de naar veiligheid en naar rust verlangende Kreeft. Bewaak je grenzen zorgvuldig in deze hectische wereld en las op tijd je time-out in en trek je terug! Geef toe aan je
misschien stil verlangen; kom maar hier, dan zal ik voor je zorgen en zal ik er voor je zijn. 

Maak je wereld groter, vier feest en ontdek dat je tot meer in staat bent dan je denkt! 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Astronews weekend 5 juni 2015

De Aphrodite en vrouwelijke schone Venus, doet op elegante wijze vandaag op 5 juni haar overstap naar de charismatische en trotse Leeuw. Geniet van deze overgang en ga mee in verlangens om met aandacht het middelpunt te mogen zijn van je eigen leven. Sport, spel en beweging, evenals al je charmes in je liefdesleven gooien, bieden je een zeer aangename tijd. Aandacht en tijd voor kinderen en dieren bieden je onbezorgde momenten. 

De vrolijke tendensen van Mars in Tweelingen, doet aan bij de grote weldoener Jupiter, ook tevens in het teken Leeuw. Durf te vertrouwen in je grootsheid en vier dit weekend het feest van afwisseling, communicatie en vanuit hoop, geloof en liefde de toekomst in te durven kijken. 

Omdat de vanuit Leo(Leeuw) ondersteunende Venuskrachten in aangenaam contact komt met de gewichtige Saturnus, wordt je alles geboden om concrete vorm te geven aan dat of diegene waar je van houdt en waar je voor wilt gaan. Onze grote ster Zon in Tweelingen, in een samenspel met Pluto in Steenbok, werpt misschien wat onderhuidse, schijnbare drempels op. Echter biedt Tweelingen een fikse dosis luchtigheid, om angst of onzekerheid tijdens dit heerlijke voorjaarsweekend op kleurrijke en vlinderachtige wijze weg te wuiven.

Geniet!