Maandprognose juni 2018 

Star Dust                                             


                                                                                 

Inmiddels heeft in de mysterieuze sterrenhemel, de identiteit van de Zon de luchtige Tweelingen bereikt en is de traagheid van het gesternte Stier uit het gezichtsveld verdwenen. Er is bewegelijkheid ontstaan, waarin contacten en communicatie een grote rol spelen. 
Als je merkt dat je de behoefte hebt om jezelf verder te ontwikkelen en dat je een keuze in deze richting niet langer wilt of kan uitstellen, klopt dit. Iedere vorm van informatie en kennis is meer dan welkom! De honger van de Solaarpower in Tweelingen is nooit te stillen en brengt je vanuit de Sterrenstof alles wat je nodig hebt.

Neem een moment om je af te stemmen op de veelzijdigheid van Tweelingen. Zeker als er nieuwe projectontwikkelingen voor je deur staan en je zelfs ook zakelijke contracten gaat sluiten. Het handelsverkeer verloopt uitermate soepeltjes, waarin de voordelen van ‘The Bright site of Life’ voor alle partijen gunstig uitpakken.

Tweelingen moedigt je met vleugeltjes aan zijn voetjes aan, om een grote algemene ontwikkeling op te pakken en de juiste personen op je pad te brengen. Tweelingen heeft een grote behoefte aan indrukken, die ze gretig in zich opnemen, om er later in een gesprek met iemand dan weer op terug te komen. Waak er wel voor dat je door je brede enthousiasme niet gaat versnipperen! Tot 12 juni beweegt ook Mercurius door zijn teken Tweelingen, wat een fantastische aanloop geeft voor de slow starters onder ons, maar het ‘stuiterbal effect’ behoorlijk aandikt.

Als deze kleine bewegelijke planeet vervolgens overstapt naar de zachtheid van Kreeft, komt er meer rust en wordt er aanspraak gemaakt op de gevoelslagen. Emotioneel denken komt op gang. Kijk dus niet vreemd op als je via de verkwikkende en humoristische energie van Tweelingen, net te snel iets uit de lucht wuift, waar de ander emotioneel in kan blijven steken.

De lieftallige Venus maakt tevens vanuit het gesternte Kreeft op 13 juni de overstap naar de wilde manen van Leeuw. Kwetsbaarheid en teruggetrokken zijn, maken plaats voor het verlangen naar aandacht, speelsheid en gezien worden. Een prachtige creatieve stand, waarbij affiniteit en je verbinden met kunst en cultuur hoogtij vieren. Het kwikzilver van de Maan bereikt haar Nieuwe Maanstand in de veelzijdigheid van Tweelingen en biedt je alles om nieuwe zaadjes te planten! Blijf je aandacht en impulsen echter ook focussen om te vermijden dat je met alle winden meewaait.

Op 26 juni beweegt de kleine rode planeet Mars vanuit het gesternte Waterman in de zogenaamde ‘retrograde’ beweging en deze keer voor maar liefs ruim 9 weken, tot en met 27 augustus. Deze stand zal nogal wat uitdagingen in het ‘mensenspel’ gaan brengen. Er staat je een innerlijke training en verdieping te wachten om vooral de vriendschap met jezelf aan te gaan. Dit, ongeacht wat anderen er van vinden. Oude herinneringen en ervaringen die je nu anders zou oppakken, spelen parten. Jezelf trouw blijven en afrekenen iedere gedachte waarin je jezelf tekort doet of zelfs ongelijkwaardig aan de ander spiegelt. Let wel, deze ontwikkelingen overkomen je partner en directe omgeving ook. Hierdoor wordt één ieder op zichzelf teruggeworpen.

Als Mars op 13 augustus vervolgens ook terugkeert in de strenge, doch rechtvaardige Steenbok, wordt je getraind om je innerlijke autoriteit trouw te blijven. Bij jezelf en in je kern te blijven. Voor de perfectionisten onder ons wordt dit een mooie uitdaging. Meditatie, Tai Chi, Yoga, Stiltewandelingen etc. bieden je de rust, het overzicht en de inzichten. Bovendien haalt Mars ook de snelheid uit de lucht en dat is met de zomerse temperaturen natuurlijk heerlijk!

Blijf bij jezelf en verleg je focus van buiten naar binnen. Daar vindt je de mooiste Sterrenstof! 

In samenwerking met Artist* Renate van Nijen

Met Liefde, Sandra


Astrologische Mindstyle 

artikel 16 mei 2018                                                          

Vriendelijk en met een positieve, universele wijsheid heeft de eigenzinnige planeet Uranus gisteren besloten je een voorproef te geven van een gloednieuwe 7 jarige revolutionaire reis. Uranus heeft besloten om het gesternte Stier binnen te gaan, onder begeleiding van het kwikzilver van de Maan en haar nieuwe Maanfase tevens in Stier.

Zowel op collectief als persoonlijk niveau, biedt dit samenspel verbazingwekkende en snelle ontwikkelingen om dat alles wat recht wordt gepraat, maar eigenlijk krom is, te resetten. Gelijkwaardigheid en respect voor jezelf, economische belangen, groene energie en eerlijke pure producten zonder hebzucht en massaconsumptie vervaardigd, krijgen alle gelegenheid om opnieuw hun ruimte in te nemen.

De daadkrachtige rode planeet Mars, stapt vandaag vol nieuwe plannen het gesternte Waterman in en hierdoor ontstaat een hoogwaardige uitwisseling tussen de planetaire krachten. Daarbij maken Mars en Uranus een spanningsboog.

Kijk niet vreemd op als je ongevraagd en totaal onverwacht in een vreemde, onvoorspelbare situatie belandt. Of misschien neem je eindelijk de beslissing voor jezelf waar je al tijden om heen draait. Wereldwijd gezien openen Uranus in Stier en Mars in Waterman, niet zonder kleerscheuren alles wat vanuit ego en macht opgebouwd is.

Kortom, er broeit iets in the Universal Flower Power!

Met Liefde, Sandra

Maandprognose mei 2018

Zorgeloos                           


Het middelpunt van ons zonnestelsel en ster genaamd ‘Zon’ welke ons onvermoeibaar voorziet van licht, warmte en levenskracht, heeft inmiddels de onstuitbare kracht van het gesternte Stier bereikt.

Hiermee resoneer je vanuit een natuurlijke cadans mee in een periode van vruchtbaarheid en volharding. Stier is namelijk verbonden met de scheppingskracht van de Aarde, waarin jij een belangrijke schakel vormt.
De Zon in Taurus (Stier) is als geen ander op de hoogte van het feit dat haastige spoed, zelden goed is. Nu gaat het om kwaliteit en duurzaamheid. Kies hier ook heel bewust voor. De snelheid in de kosmos wordt vertraagd om bloei tot stand te brengen. Stier is een grote liefhebber van de natuur en moeder Aarde en wijst je er op dat genieten van de vruchten, welke het leven je bied, belangrijk is.
Niet voor niets breekt ieder jaar de weelde van de natuur open als Zon door het gesternte Stier beweegt en toont de esoterische wetenschap opnieuw wijsheid ‘zo boven – zo beneden’ in al haar pracht en praal!

Open your mind en kies heel bewust voor waardevolle momenten in rust en stilte. Take your time en volg de trouwheid van Stier die je vertelt je talenten niet te laten liggen, maar deze concreet en in realiteit neer te zetten. Vertrouw op de mooie inborst van Taurus en beloof jezelf trouw!

Als op 13 mei klokslag 14.40 uur Nederlandse tijd de communicatieve Mercurius ook het gesternte Stier binnengaat, zal je gaan merken dat je overbelaste hoofd om de nodige rust vraagt. De impulsieve Ram maakt plaats voor de degelijke, concrete en realistische Stier. Dit betekent oprechte aandacht en focus! Wees je hier bewust van en biedt de projecten die je bezighouden de mogelijkheden van ‘kop tot staart’.
Creëer je eigen wellness-momenten en ga de natuur in om uit de gevangenis van je gedachten te kunnen stappen!
Inspiratie komt via de kunstzinnige Stier volledig op gang en krijgt vervolgens via Mars, welke op 16 mei de abstracte Waterman instapt, alle mogelijkheden om tot zelfexpressie te komen.

De planeten Jupiter in Scorpio en Neptunus in Vissen gaan deze maand in een vloeiende beweging opnieuw hand in hand, om je verder kennis te laten maken met dát deel van je eigen natuur welke je misschien al die tijd buiten jezelf hebt gezocht. Namelijk je intuïtie, innerlijke stem of impulsen van je ziel. Stier vertelt simpelweg, zoals het bij jou past. Hoofd, hart en onderbuik op 1 lijn brengen en vertrouwen op jouw eigen duurzame, energetische impulsen!

Wat zeker in de aandacht mag worden gezet is de grote planetaire shift van de planeet Uranus naar het gesternte Stier. Je krijgt een stevige voorproef tot 6 november dit jaar, waarin begin 2019 de shift volledig wordt doorzet. Na 7 jaar stapt Uranus vanuit Ram naar het gesternte Stier en wordt er op 15 mei door de eigenzinnige Uranus een nieuwe kosmische poort geopend. Deze gebeurtenis gaat tevens gepaard met het kwikzilver van de Maan en haar nieuwe Maanfase in het gesternte Stier. Als je geboren bent onder het gesternte Stier, staan je zeker doorbraken te wachten.

Nieuwe zaden worden namelijk gepland in de vruchtbare akker van Taurus. De uitputting van de Aarde is zichtbaar en praktijken vanuit ego, geld en macht worden doorbroken.

Er breekt een revolutionaire periode aan van opnieuw 7 jaar, waarin met volharding, geduld en standvastigheid wordt gewerkt aan nieuwe inzichten wat betreft het milieu, de massaconsumptie en misbruik -leed van dieren, brandstoffen en een vreedzame leef- en woonomgeving voor ieder levend wezen op moeder Aarde.
Uranus voelt zich in Stier niet echt op zijn gemak echter, is hij eigenzinnig genoeg om de kracht van bewustzijn en spirituele intelligentie op Aarde te brengen.

Je zult versteld staan van de pijlsnelle ontwikkelingen qua fijn-technologie, groene energie en duurzame, biologische teelt zoals transition Towns. Vreedzame politieke onderhandelingen staan hoog in het vaandel, waarin je onvoorspelbare doorbraken kunt verwachten. Dit geldt natuurlijk ook voor jezelf en persoonlijke ontwikkelingen! Economische activiteit in harmonie met de natuur. Economie valt ook onder het teken Stier. Nogmaals, Stier is verbonden met de scheppingskrachten van de Aarde.

Wees kleurrijk op een liefdevolle en vriendelijke wijze!

Met Liefde, Sandra 

MAKE A WISH


artikel 12 april 2018

Ervaar je diep van binnen de behoefte je te omringen met de puurheid en schoonheid van het leven en verlang je ernaar terug te schakelen van de 5e naar de 2e versnelling, doe je er goed aan toe te geven aan de natuurwetten van onze kosmos!

De planeet die alles weet over harmonie en schoonheid van het leven, de kleine geluksbrenger ‘Venus’, beweegt momenteel via haar hoogste paraatheid door het gesternte Stier. Deze zalige combinatie die je er aan doet herinneren dat ‘genieten van het aardse leven’ belangrijk is, haakt vanaf vandaag 18:26 uur Nederlandse kloktijd ook nog in met de inspiratievolle en fantasierijke Neptunus in haar gesternte Vissen. Ook Neptunus is in opperste paraatheid.

Laat je heerlijke beïnvloeden door dit uiterst subtiele en lieftallige koppel en stel al je zintuigen open voor de natuurwezens. Laat je betoveren door de magie van het leven, ontspan en ga creatief aan de slag. Er breken prachtige momenten aan voor de allesomvattende ‘Liefde’.

Laat je deze dagen en dit weekend, verwennen door het ontluikende voorjaar, stap uit de beperkingen van je gedachten en open je hart!

Met Liefde, Sandra

In samenwerking met Artist Renate van Nijen 

Inspiratie van de dag via het astrologische Symbolon Tarot

De Boodschapper 

                                                                                                     

artikel 7 april 2018
Er wordt van je verwacht dat je vandaag in beweging komt om zelfonderzoek te doen. Je staat er niet alleen voor. De juiste personen komen op je pad als je om hulp vraagt. Openheid gaat je mooie geschenken bieden.

Kijk je leven luchtiger tegemoet, als zwaarmoedigheid en depressiviteit je in de greep proberen te houden en geniet van de Zonnekracht en het heerlijk voorjaarsweer!

Geniet, Sandra